Sportvilág

2017.07.26. 09:07

Vizes vb - Hosszú a legjobb, Szilágyi az ötödik idővel elődöntős 200 méter pillangón

Hosszú Katinka a legjobb, Szilágyi Liliána pedig az ötödik idővel jutott a délutáni elődöntőbe 200 méter pillangón szerdán, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A két magyar közül elsőként Szilágyi állt rajtkőre. A start után rögtön az élre tört, s végig vezetve kiváló versenyzéssel nyerte a futamot. Ideje, a 2:07.73 perc bő egy másodperccel elmaradt egyéni legjobbjától, amelyet még 2014-ben, az nankingi ifjúsági olimpián úszott.

"Örülök, ez egy nagyon jó idő így délelőtt. Kipróbáltam egy új technikát, ami jól sikerült, izgalmas lesz a döntő" - mondta Szilágyi.

A negyedik futamban következett Hosszú Katinka, a szám 2009-es és 2013-as vb-bronzérmese. A 200 méter vegyes budapesti világbajnoka az első fordulót követően az élre állt, s ugyan riválisai nagy csatára késztették, végül megőrizte előnyét, 2:07.25-ös idővel győzött és az első helyen jutott tovább.

Hosszú ezúttal is csak a versenynap végén értékeli majd a teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!