Szécsisziget

2015.07.09. 14:54

Az árvíz nyoma a múlté Szécsiszigeten

Szécsisziget - Helyreállították a településen az elmúlt év őszén megrongálódott útszakaszokat, és más felújításokat is végeztek.

Korosa Titanilla

Tavaly szeptemberben komoly gondokat okozott a községben az árvíz. A helyzet súlyosságát jelezte, hogy a lakosság kitelepítése is szóba került.

A károk helyreállítására vis maior támogatás keretében mintegy kétmillió forintot nyert az önkormányzat. Ebből 300 ezer forintot költöttek védekezési munkákra, a fennmaradó összegből pedig az árkok tisztítását, a hídgyűrűk cseréjét, pótlását, az útpadkák javítását és járdaszakaszok felújítását végezték el, illetve elszállíttatták a Deák utcából a felgyűlt nagy mennyiségű iszapot és hordalékot.

A megroppant szakasz aszfaltozását is elvégezték a helyreállítás során. A képen Németh Zoltán (jobbra) és Zsupanek József. Fotó: Szécsisziget Önkormányzata

– A legjelentősebb munka a Temető utcában zajlott. Ott megroppant az útburkolat, most ezt is kijavították és új aszfaltburkolatot kapott ez a szakasz – tájékoztatta lapunkat Nagy István polgármester. – A vis maior támogatásból elvégzett munkálatokkal a legfontosabb felújítások és helyreállítások megtörténtek. A további infrastrukturális fejlesztésekre, így több járdaszakasz felújítására pályázatot nyújtottunk be. Célunk olyan fejlesztések megvalósítása, amelyekkel a turisták érdeklődését is növeljük településünk iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!