Szentgyörgyvölgy

2017.06.12. 18:35

A család napja Szentgyörgyvölgyön

A községi önkormányzat kezdeményezésére családi napot tartottak szombat délután az őrségi településen. A többfunkciós szolgáltató központ mögötti teret gyerekek és felnőttek népesítették be.

Gyuricza Ferenc

A program több részből állt, a többfunkciós szolgáltató központban, illetve az intézmény udvarán elsősorban a gyermekek részére szerveztek foglalkozásokat, ebben a lenti városi könyvtár volt a közreműködő partner. Közben az apróságok nagy örömére Borka bohóc is megérkezett, míg a nagyobbak a trambulint feszítették ki.

A családi nap egyik kiemelt eseménye volt Borka bohóc műsora. A részt vevő gyermekek többsége még egy közös fényképre is szívesen vállalkozott Borkával
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Eredetileg május utolsó hétvégéjére terveztük a családi és gyermeknapot, de abban az időpontban egyéb rendezvények is voltak a községben, így például még tartott a számítógépes tanfolyam, továbbá a határon is ekkor tartottuk a szentlászlói barátainkkal közösen a májusfa-kitáncolást - foglalta össze Tóth Eszter Judit, a helyi könyvtár vezetője. - Ezért aztán módosítottuk a gyermeknap időpontját és tartalmát is, egybevontuk azzal a kézműves vásárral és bolhapiaccal, amit első ízben hagyományteremtő szándékkal a tavalyi esztendő azonos időszakában szerveztünk meg, s már akkor nagy sikere volt.

Tóth Eszter Judit hozzátette: a bolhapiac és a kézműves vásár iránt ezúttal is sokan érdeklődtek, ezért már most azt tervezik, hogy előreláthatólag augusztusra egy újabbat szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!