Adományok az otthonnak

2016. május 31., 19:10 szerző: Gyuricza Ferenc
komment
Szentgyörgyvölgy - Egymillió forintot meghaladó értékű adományt kapott Németországból az őrségi település gondozási központja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ágyakat, bútorokat, valamint további használati eszközöket magába foglaló adományt egy heilbronn-i társintézmény ajánlotta fel a szentgyörgyvölgyieknek, egy évek óta a zalai községben élő német állampolgár közbenjárásának köszönhetően. Manfred Ruff az egyik legaktívabb önkéntes a településen.

(Fotó: Gyuricza Ferenc)

– Többször kértem a faluban élő külföldieket, hogy lehetőségük szerint segítsék elő a község gyarapodását, támogassák fejlesztési terveinket – mondta Varga Zsuzsanna polgármester. – Manfred Ruff lánya Heilbronnban, egy ottani gondozási központban dolgozik, az ő javaslatára döntöttek úgy Németországban, hogy a felújításkor a még használható eszközeiket továbbadják.

A 3790 euró, azaz egymillió forintot is meghaladó értékű adományban többek között 10 darab ágy, ugyanannyi ruhás és éjjeli szekrény, komód, illetve asztal, s további használati tárgyak, eszközök szerepeltek. A szentgyörgyvölgyi otthon 27 főt tud fogadni, így a bútoraik több mint egyharmadát tudják lecserélni – tájékoztatta lapunkat Szépné Cseke Lengyel Mária intézményvezető. Ráadásul még a szállítást is megoldották a németek egy olyan segélyszervezet által, amely folyamatosan jár Ukrajnába.

Varga Zsuzsanna azt is elmondta: jelenleg egy pályázat előkészítésén is dolgoznak, az otthon nyílászáróit kellene kicserélni, azzal jelentősen tudnák csökkenteni a működési költségeiket. Férőhelybővítésre is szükség lenne az igények kielégítése érdekében.

Gyuricza Ferenc

2016. május 31., 19:10 szerző: Gyuricza Ferenc

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...