Az Aranykanál-díjért: Főzőverseny, kulturális bemutatók a falunapon

2016. szeptember 25., 23:01 szerző: Gyuricza Ferenc fotós: Gyuricza Ferenc
Szentgyörgyvölgy - Egyebek mellett főzőverseny és kulturális bemutatók is helyet kaptak a Szentgyörgyvölgyi Napok programjában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az őrségi település hagyományosan szeptember legvégén tartja falunapjait, így történt ez 2016-ban is. A kétnapos rendezvénysorozat a helyi alkotók kiállításának megnyitójával, illetve főzőversennyel kezdődött, . Utóbbira 23 csapat nevezett, ám a zsűrinek 31 étket kellett kóstolnia.

- Ennek oka, hogy kétféle versenyt is hirdettünk, egyikre csak gulyással lehetett nevezni, az Aranykanál főzőversenyre viszont bármilyen étellel - mondta lapunknak Tóth Eszter, a programokat szervező intézmény, a helyi többfunkciós szolgáltató központ vezetője. - Nyolc olyan csapat is akadt, amely mindkét versenyen indult.

Készül a Másnaposok csapatának főztje. Balról Németh László a vadpörkölttel, valamint Cseke Jenő és Domján Ildikó
Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyi tagokból álló Másnaposok is közéjük tartozott, a gulyás mellett vadpörköltet, bőrös császár vaddisznósültet készítettek csevapcsicsával.

- A vadpörkölthöz szarvas húsát használtuk - magyarázta a csapat egyik főszakácsa, Németh László. - Összedobtunk egy hagymás-lecsós alapot, abba tettük bele a húst, a vegyes erdei gombát és a füstölt szalonnát. A gulyás szintén lecsós alapból készült, házi disznóhússal és ugyancsak vegyes gombával ízesítve. Ettől lesz különleges íze.

 

Gyuricza Ferenc

2016. szeptember 25., 23:01 szerző: Gyuricza Ferenc fotós: Gyuricza Ferenc

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...