Szentgyörgyvölgy

2016.02.07. 13:59

Legjobb, ha magáért dolgozik a csapat

Szentgyörgyvölgy – Önkéntesek, elsősorban a község sportegyesületének tagjai szorgoskodtak szombaton a futballpálya környékén. Tennivaló akad bőven, talajegyengetés, kispad- és kerítés-építés is szerepel a tervek között.

Gyuricza Ferenc

Szombaton a talaj elegyengetését végezte a mintegy tucatnyi önkéntes. A sportegyesület vezetőségi tagja, Könye-Balla Sándor kérdésünkre elmondta: nemcsak a vakondtúrások okoznak munkát, szeretnék azokat a mélyedéseket is eltüntetni, amelyekben egy-egy nagyobb esőzést követően megáll, felgyülemlik a csapadékvíz, hiszen az a mérkőzések színvonalát is befolyásolja.

– Valóban megérett a pálya a hengerelésre – tette hozzá a munkát irányító Németh István. – Most az előkészületeket végezzük el, majd a jövő héten érkezik az úthenger, hiszen az érdemi javuláshoz arra is szükség van.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Németh István hozzátette: közben készülnek az új kispadok is, a tavaszi szezon kezdetére azokat is szeretnék kihelyezni a pálya mellé. Emellett nagy szükség lenne kerítés építésére, az azonban már egy komolyabb feladat, s nagyobb költséggel is jár.

– Igen szűkös a költségvetés, bár az önkormányzat mellett néhány helyi vállalkozó is segíti a csapatot – vette vissza a szót Könye-Balla Sándor. – A pályakarbantartási munkák nagy részét így is magunknak kell elvégeznünk, ami nem is nagy baj, hiszen az a legjobb összekovácsoló erő, amikor a csapat saját magáért dolgozik. Persze nemcsak a futballisták jöttek el, néhány további önkéntes is segített.

A határ menti községben a jelenleg is zajló bajnoki évadot megelőzően alakult meg a futballcsapat. A megyei harmadosztályban játszanak, eddig Németh Tibor irányította őket játékosedzőként, jelenleg azonban már Szép Zoltán az edző. A futballcsapat mellett a településen teke és off road szakosztály működik még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!