Teskánd

2016.03.09. 18:09

Tíz kisfilm készült Teskánd életéről

Teskánd - Kisfilmeket mutattak be a falu életéről, majd élménybeszámoló segítségével egy izgalmas kirándulásra invitálták az érdeklődőket Teskándon.

Fincza Zsuzsa

Tíz kisfilmet készítettünk a településünk eseményeiről, mindennapjairól, s  a "Kocsma TV" sorozatban ezek közül most ötöt - a falunapról, a hídavatásról, a kosárfonó kurzusról, a közös szemétszedésről és a tavalyi húsvéti  készülődésről - mutatunk be. Tavaly nyáron a teskándi fiatalok is részt vettek az egyházközség ifjúsági csoportjának külföldi túráján - erről is megcsodálhatunk pár szép felvételt - tájékoztatott Tóth István Jánosné, Teskánd polgármestere.

Szalai Attila plébános a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatában tett túrájukról tartott élménybeszámolót Fotó: Fincza Zsuzsa

- A Teskándi Szent Család plébániához tartozik még Babosdöbréde, Böde, Boncodfölde és Hottó, s igyekszünk az itt élő fiataloknak a hitéleten kívül is tartalmas programokat biztosítani - magyarázta  Szalai Attila plébános, aki Gedeon Tamás és Dervalics László képeivel és közreműködésével elevenítette fel öt napos barangolásukat a Magas-Tátrában. -  Rendszeresen túrázunk, idehaza és külföldön egyaránt. Az idei tervünk még elég képlékeny, de a többség kívánságának megfelelően  Erdélybe szeretnénk eljutni. Remélhetően arról is tartanak majd a szombat estihez hasonló színes élménybeszámolót.

- Készülődünk a március 15-i ünnepségre, kokárdát készítünk, filmeket vetítünk. Március 20-án rendezzük meg az immár hagyományos borversenyünket. A dr. Pálfi Dénes  vezette zsűri minősíti a gazdák nedűit és kiválasztjuk Teskánd 2016. évi borát is. A húsvétra is közösen készülődünk, nem csak tojást festünk, hanem felelevenítjük az ünnephez kötődő népszokásokat is - sorolta a tavaszköszöntő kemence-házi programjaikat Tóth Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!