Teskánd

2016.09.09. 17:55

Országházi kirándulás - Az ötlet a nyugdíjasklubból származik, jövőre lesz folytatás!

A faluból busznyi kiránduló látogatta meg nemrég az Országházat.

Tóth Bálint

Az Országház látogatásának ötlete a helyi nyugdíjasklubban merült fel, mivel ennek tagjai közül sokan nem jártak még ott. Miután híre ment a faluban a kirándulásnak, pillanatok alatt megtelt a 30 fős busz, helyette 50 férőhelyesre volt szükség. Vigh László képviselőnek köszönhetően kedvezményes áron juthattak be az Országházba a teskándiak, az utazás költségének nagy részét pedig a Teskándért Egyesület állta.

A teskándiakat idegenvezető kalauzolta a Parlament épületében, ahol a legfontosabb díszítőelem az arany
Fotó: a szerző

A parlamenti séta a két éve átadott látogatóközpontból indult, idegenvezető segítségével járták végig a vendégek az impozáns épületet, melyben az első számú díszítőelem az arany. A Szent Koronánál még díszőrségváltásnak is szemtanúi lehettek a zalaiak.

Délután a Szent István-bazilikánál, majd a Margitszigeten folytatódott a program. A szigeten szabadprogram keretében tölthették az időt a teskándiak. Volt, aki kisvonat segítségével járta körbe szigetet, míg mások lábbuszt használtak ehhez.

Végül 17 órakor eljött a hazaindulás ideje, hiszen még meglehetősen hosszú utazás várt még a csapatra.

A kiválóan sikerült programnak jövőre biztosan lesz folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!