Tormafölde

2017.06.11. 19:05

Tovább gazdagodott Tormafölde

Felavatták hétvégén az elmúlt időszakban megvalósított felújítások eredményeként az imaházat, az első világháborús emlékművet, valamint a kislakosi harangtornyot.

Korosa Titanilla

Az egyházközség mintegy 5,5 millió forint támogatást kapott az imaház felújítására, amiből az elmúlt évben a külső homlokzatot, a tetőt állították helyre és megoldották a vízelvezetést. Az egyházmegye további támogatásával, illetve az önkormányzat saját forrásaiból emellett a templom környezete is megújult, térkövet kapott a járda. Itt kapott helyet az első világháború áldozatainak tiszteletére emelt emlékoszlop és a helyi hősök neveivel ellátott kopjafasor. Továbbá jutott forrás a kislakosi településrészben álló harangtorony és a mellette található kőkereszt felújítására is.

Dr. Pálfi Dénes mondott ünnepi beszédet
Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepségen Császár István, a szombathelyi egyházmegye kormányzója áldotta meg a felújítások eredményeit és celebrált ünnepi szentmisét a lenti esperesi kerület plébánosaival.

 

A rendezvényen dr. Pálfi Dénes, a megyei közgyűlés korábbi, nyugalmazott elnöke mondott beszédet, melyben felidézte a falu múltját, méltatta a felavatott beruházásokat, kiemelve, hogy mekkora jelentőséggel bírnak a település életében.

Címkék#Tormafölde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!