Tótszentmárton

2016.06.26. 11:02

Nyitott pincékkel

Tótszentmárton – A hétvégén első alkalommal került sor a Kálmán-hegyi nyitott pincék hétvégéjére a horvát ajkú település szőlőhegyén.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvényt, mely egyben a falu napja is volt, a hegyi harangláb állításának 25. évfordulója kapcsán szervezték meg a Kálmán-hegyen. A megnyitóra szombaton került sor a Szent Orbán-pihenőnél, ahol Marton István plébános megáldotta a szőlő és a szőlőművelők védőszentjének szobrát, illetve a jubiláló haranglábat.

Fotó: Gergely Szilárd

Miután Czapári Márton polgármester köszöntötte a megjelenteket, a Horvátországból és a főváros XV. kerületéből érkezett delegációt, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet. Mint arra rámutatott: a helyi gasztronómiai érrtékekre, a jóféle borra és a horvát vendégszeretetre építő, hagyományteremtő szándékkal most először lebonyolított rendezvény a formálódó Mura-program egyik fontos eleme lehet.

A rendezvény vasárnap nyitott pincék látogatásával, folklórműsorral folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!