5 ok, amiért semmiképp ne használjon ingyenes tárhelyet üzleti célra (x)

2015. február 23., 17:56
komment
Az ingyenes tárhely nagyon vonzó megoldásnak tűnhet, de a cikk elolvasása után biztosak vagyunk abban, hogy háromszor is meggondolja majd, hogy üzleti céljainak milyen tárhelyet válasszon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

Korábban Magyarországon is nagyon népszerűek voltak, de még most is találni olyan tárhely szolgáltatókat, akik ingyen kínálnak tárhelyet a leendő weboldalunk számára. Ez elsőre nagyon jól hangzik, de valóban nem minden arany, ami fénylik. No meg a legfontosabb kérdés: tényleg ingyenes a szolgáltatás?

A következő hét pontban megismerheti az ingyenes tárhely szolgáltatások rákfenéjét, melyet a dima.hu szakértői állítottak össze.

1. Az oldala nincs az Ön tulajdonában

Az ingyenes tárhelyen nincs kontrollja a saját oldala felett, azaz nem lehet befolyással annak jövőjére, hiszen a másik fél (az ingyenes tárhelyet adó) bármikor úgy dönthet, hogy kihúzza Ön alól a talajt.

2. Ellenőrizhetetlen reklámok

Amikor ingyenes tárhelyen helyezi el az oldalát, akkor a szolgáltatónak azonnal engedélyt ad arra, hogy az Ön oldalán hirdetéseket helyezzen el. Ezek megjelenhetnek banner, pop-up formában is, ráadásul a tartalmukra sincsen semmilyen ráhatással. Ezzel szemben egy fizetős tárhelyen akár Ön is pénzt kereshet velük. Ráadásul pontosan meghatározhatja, hogy melyek azok a reklámok, amelyeket engedélyez, illetve tilt.

3. Hitelesség hiánya

Most őszintén, Ön komolyan venne egy olyan céget, amely a sikerességről beszél Önnek, de közben arra nem futja neki, hogy saját domain, tárhely alatt fusson? Ez semmi mást nem üzen a látogatóinak, mint hogy nem veszi komolyan a saját vállalkozását sem. Ezzel szemben, ha saját webtárhelyet megbízható szolgáltatótól bérli kellő bizalommal fognak fordulni Önhöz a látogatói.

4. A keresőmotorok nem fogják szeretni az oldalát

Az ingyenes tárhelyeket a Google és egyéb keresőmotorok robotjai sem veszik igazán komolyan. Ennek megfelelően még kiváló tartalmak mellett sincs sok esély, hogy a keresőben megtalálják vállalkozásának honlapját.

5. Egyedi megjelenés korlátozása

Általában az ingyenes tárhelyeken limitált számú template közül kell megtalálnia az Ön számára megfelelőt. Sokszor arra sincs lehetőség, hogy különféle pluginekkel kibővítse az oldal szolgáltatásait.

Ma már igazán nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia ahhoz, hogy saját domain címe, és tárhelye lehessen. Évente néhány ezer forintból biztosíthatja vállalkozása, elképzelése, ötlete méltó helyét a virtuális világban. A dima webtárhely árait figyelembe véve egy átlagos havi mobiltelefonálásí díj költségét jelenti mind ez.

2015. február 23., 17:56

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...