Türje

2016.06.24. 18:30

Egy hangulatos este - Szent Iván-éji túra Türjén

A türjei önkormányzat idén másodszor rendezte meg a Szent Iván-éjhez kapcsolódó túrát.

Szalay Csaba

Nagy Ferenc polgármester elmondta, hogy a tavalyi tapasztalatok alapján módosítottak, kicsit rövidítettek az útvonalon. A szőlők és gyümölcsösök között minden korosztály számára teljesíthető 8 kilométeres úton közel százan barangoltak végig csütörtökön este. Ott, ahol a túra egy szakaszon az országúton vezetett, a helyi polgárőrök biztosították a forgalmat.A nagy meleg ellenére jó hangulatú, vidám csapat két helyen pihenőt tartott, ott meg is kínálták a résztvevőket.

Tizenegy óra is elmúlt, mire a szalonna és az italok is elfogytak
Fotó: Szalay Csaba

Bealkonyodott, amire a régi premontrei présházhoz értek, ahol harmonikaszó, jelzőtűz és szalonnasütés kellékei fogadták az érkezőket. A dombtetőről szép panoráma adódott, a kivilágított sümegi vártól körbe a Zala-völgyi fényekig. A szentiváni tüzet a polgármester gyújtotta meg, és amíg sütésre alkalmas parázs lett, a nótás-kedvűek harmonikazene mellett énekeltek. Tizenegy óra is elmúlt, mire a szalonna és az italok is elfogytak, a tűz kialudt. Véget ért egy hangulatos, közösségformáló este.

Címkék#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!