Türje

2017.05.10. 17:40

Iskola és közösségi tér egyben

TÜRJE - Élénk kulturális élet zajlik a Türjei Szent László Általános Iskolában. A tavaszi programözön apropójáról és a további tervekről kérdeztük Pacsi Krisztián igazgatót és Dézsenyi Melinda igazgatóhelyettest. Ők a 2016/2017-es tanévtől dolgoznak a közoktatási intézmény élén.

Nagy Katinka

- Falusi iskola lévén nemcsak a nevelő-oktató munkából szeretnénk kivenni a részünket, hanem egyfajta kulturális és közösségi színteret is biztosítani kívánunk Türje és a környező települések lakosainak is - szólt ambícióikról Pacsi Krisztián igazgató.

- Rengeteg programot és rendezvényt tervezünk és valósítunk meg községi szinten. Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását, a környezeti nevelést, a fenntartható fejlődés tudatosítását, az alkalmazható tudás elsajátítását, a munka értékének megbecsülését és a közösségformálást is. Mindezek jegyében próbáljuk az ünnepnapokat és a hétköznapokat úgy szervezni, hogy egy családias iskolai légkörben valósuljanak meg a közösségi események - fejtette ki.

 

- Ennek megfelelően az április hónap is gazdagon s eseménydúsan telt - tette hozzá Dézsenyi Melinda.

- Részt vehettek a gyerekek szépíró versenyen, húsvétváró tavaszi kézműves foglalkozáson, valamint vendégünk volt Vig Balázs meseíró és a Kávészünet együttes is, akik megzenésített költeményekkel szórakoztatták a tanulókat, míg a diákok a költészet napja alkalmából szintén verseket adtak elő egymásnak. Természetesen minden osztályban lezajlott az anyák napi készülődés, műsorral, versekkel, ajándékokkal kedveskedtek a diákjaink az édesanyáknak, nagymamáknak. A hónap végén pedig további kulturális csemege várt a fiatalokra, hiszen megtekinthettek Zalaszentgróton egy gyermekoperettet és április 30-án felavattuk Türje község híres elszármazottjának, az okleveles vegyészmérnök és akadémikus prof. dr. Vértes Attilának a domborművét is, amely az épület külső falán kapott helyet - mondta el az igazgatóhelyettes, aki arra is kitért, mi jöhet ezután.

- Ami a jövőnket illeti, komolyabb fejlesztéseket tervezünk. Szeretnénk felújítani a tornatermet és a tánc-, gyógytestnevelés termet is, valamint szükségesnek látjuk jól felszerelt szaktantermek és nyelvi labor kialakítását. Mindezeket diákjaink egészséges szellemi és testi fejlődéséért, az eredményes és minőségi oktatás megteremtése érdekében a szülőkkel és civil szervezetekkel való hatékony együttműködésre alapozva tervezzük - ismertette végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!