Utazó

2011.05.17. 16:03

Rendezvénytér Zalakaroson, mobil tetővel

Megkezdődött a dél-zalai fürdőváros, Zalakaros központjában egy fedett rendezvénytér létrehozását célzó, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás.

Szalabán Attila

Mint azt Kötő Attilától, Zalakaros alpolgármesterétől megtudtuk, az eredeti elképzelésektől eltérően nem szilárd tetővel, hanem egy mobil, ponyvás megoldással készülne el a Gyógyfürdő tér északi felén a rendezvénytér.

- Testületünk azért választotta ezt a megoldást, mert olcsóbb és mobilabb - szögezte le az alpolgármester. - Ennek eredményeként 10-15 év múlva akár át is lehet helyezni, ha a város érdeke akkor azt diktálja. Addig mindenesetre megoldást nyújt a városi rendezvények rossz időben történő megtartására.

Kötő Attila elárulta: a végső kivitelezési költség nagyban függ a most zajló közbeszerzési eljárás eredményétől. Nem titkolta azt sem, hogy a beérkező ajánlatok bírálata során nagyon komolyan veszik majd figyelembe a vállalt határidőt is  a fedett rendezvényteret ugyanis szeretnék már a turisztikai főszezon kezdetén, de legkésőbb a város napján igénybe venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!