Utazó

2015.08.11. 07:16

Dubajban van a leghosszabb fedett sípálya

Dubaj - A világ leghosszabb, 1,2 kilométeres fedett sípályáját építik fel Dubajban egy nagyszabású turizmusfejlesztési program keretében.

A Meydan One elnevezésű projekt részeként a világrekorder sípálya mellett többek között új bevásárlóközpont, egy 60 ezer fő befogadására alkalmas köztér, valamint egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodának is helyet adó felhőkarcoló épülne fel, utóbbi a világ legmagasabb lakótornya lehet majd.

Emellett a tervek része egy 4 kilométer hosszú csatorna, egy 100 férőhelyes jachtkikötő, egy 25 ezer négyzetméteres fedett sportlétesítmény, 5,3 kilométernyi kerékpárút és futópálya, egy 9 kilométer hosszú sétány, valamint a világ legnagyobb, 420 méter hosszú táncoló szökőkútja.

A beruházás első szakasza a dubaji világkiállítás előtt befejeződne. Fotó: UAEInteract

A dubaji uralkodó, Mohammed bin Rasíd al-Maktúm sajtóirodája által bejelentett fejlesztés összesen 3,67 millió négyzetkilométert érintene, a tervek szerint a beruházás első szakasza még a 2020-as dubaji világkiállítás előtt befejeződne. Az új létesítmények a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burdzs Kalifa és a Mejdan lóversenypálya között valósulhatnak meg. A világ jelenlegi leghosszabb, 640 méteres fedett sípályája a németországi Bottropban található. Dubajban 2005-ben nyílt meg az első ilyen létesítmény egy bevásárlóközpontban. A közel-keleti emirátus 2020-ig szeretné a duplájára, évi 20 millióra emelni az országba érkező turisták számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!