• cikk kép

  A történelmi borvidék megelevenedő története

  Szekszárdi borutazás

  Szekszárd jó példája annak, hogy egy város mérete nem függ össze az értékeivel: az ország legkisebb megyéjének székhelye, területét és alig több mint harmincezres lakosságát tekintve hátulról a harmadik a megyeszékhelyek között. Ugyanakkor igazi borváros, 4500 régi és új pincéjével, virágzó szőlőbirtokaival, ahol reneszánszát éli a borkultúra.

 • cikk kép
  Nyeregben nyaralni - Váry-Kovács Gergő 500 km-t tett meg 2 nap alatt

  Veszprém - Váry-Kovács Gergő a biciklizés olyannyira nagy szerelmese, hogy jó barátja társaságában még nyaralni is kétkerekűjével ment –Horvátországba.

 • cikk kép
  Mire figyeljen a reptéri parkoláskor? (x)

  Repülővel tervezi utazását, és szeretne mindent az utolsó részletig átgondolni, hogy a nagy napon ne legyen gondja már semmivel?

 • cikk kép
  Szeptemberi esők után (fotókkal)

  A napokig tartó esőzések után végre kisütött a nap, és mintegy varázsütésre újra mosolygós arcát mutatja a táj.

 • cikk kép
  A Velencei-tó körüli kerekezés bátran ajánlható minden túrázónak

  Az utóbbi napok ugyan nem csalogatnak biciklizésre, de az előrejelzések azt mondják: lesz még szép idő! Ha kisüt végre a nap, ne habozzunk: elő a drótszamarakat és irány a Velencei-tó!

 • cikk kép

  Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Montenegró rabul ejti a vándort

  Körutazáson a Balkánon

  Amikor az ember már a Föld minden ötödik országában járt, akkor felteszi a kérdést: Mi lehet a következő úti cél? Legyen a Balkán-félsziget!

 • cikk kép
  10 százalékkal több turistára számít 2014-ben Thaiföld

  Tíz százalékkal több turistára számít 2014-ben Thaiföld, így az országba látogatók száma a 2013-as 25,2 millióról 27 millió fölé nőhet - közölte a Thaiföldi Turisztikai Hatóság.

 • cikk kép
  Balatonalmádi egész évben gazdag programokat kínál a vendégeknek

  Balatonalmádit látni kell, oda vissza kell térni, hogy mindenki átérezhesse az igazi balatoni nyaralás élményét! – ezt állítják azok, akik jártak már a városban.

 • cikk kép

  Ezüstös, aranyos település

  Selmecbánya: Európa első bányásziskolája, Petőfi, Mikszáth líceuma

  Évente 25 ezer turista keresi fel a festői szépségű egykori bányavárost, Selmecbányát, Banska Stiavnicát, amelynek szépsége Mikszáth Kálmánt és Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. A műemlékekben gazdag történelmi belváros 1993 óta a világörökség része.

 • cikk kép
  Vajon eléri a Szép kártya a 2013-as eredményeket? (x)

  A Széchenyi Pihenőkártya létrehozatala óta folyamatosan növekvő számokat produkál, mind az elfogadóhelyek létrejöttét, mind a felhasználók körét illetően.

 • cikk kép

  Kis Szent Félix, a gyógyító

  Szakrális, egyházi látványosságok történelmi ihletéssel

  A templomhoz vezető út mentén Boa Endre és fafaragó társai markáns szobrai fogadják a látogatókat. Ahogy felkaptatunk a Templom-dombra, meglepően sok parkoló autóval találjuk magunkat szemben.

 • cikk kép
  Ahol a jó sör megszületik

  Plzen - Csehország negyedik legnagyobb városáról általában a sör, netán az autógyártás jut az emberek eszébe, pedig a Prágától mintegy 100 kilométernyire délnyugatra fekvő Plzen egyéb látnivalókkal is szolgál.

Magazinok