• cikk kép
  Prága rejtett oldalát mutogatják a turistáknak a hajléktalan idegenvezetők

  Prága rejtett oldalát mutogatják a turistáknak a hajléktalan idegenvezetők. A tevékenységet cseh egyetemisták kezdeményezték. A 2012-ben útjára indított Pragulic szociális projektet később a városi tanács is felkarolta és támogatja.

 • cikk kép
  Zalaegerszeg imázsépítése a fő cél

  Zalaegerszeg - Idén is bemutatta turisztikai kínálatát a város az Utazás szakkiállításon, ahol a látogatók megszólításával kérdőíves felmérés is készült Zalaegerszegről.

 • cikk kép

  Csobbanás a történelembe

  Kulturális és fürdőélmények a Dél-Alföld egyik legszebb településén

  Gyuláról mindenkinek a vár és a gyógyfürdő jut először eszébe, és ez így is van rendjén, kétségtelen, hogy jórészt ezeknek köszönheti a Dél-Alföld legvonzóbb települése előkelő státusát és azt, hogy évek óta a tíz leglátogatottabb magyar város közé tartozik. Aki azonban egyszer már járt ott, nem csak ezért vágyik vissza.

 • cikk kép
  Az angol vidék kincsei

  Az angol vidéket járva gyakorta találkozhatunk egy jellegzetes – stilizált tölgyfaágat formázó – emblémával és a hozzá tartozó National Trust felirattal. Ha ezt látjuk, jó helyen járunk, biztosak lehetünk benne, hogy érdekes és értékes élményekben lesz részünk.

 • cikk kép
  Török emlék a tér alatt

  Egy török kori kőépület maradványa mellett egy tímárműhely cserző- és áztatógödrei, valamint két faszerkezetes épület nyomai is előkerültek a Dobó téren zajló régészeti kutatások alkalmával.

 • cikk kép

  A Duna és a palota zenéjének, a lovagi tornák izgalmának vonzása

  Egy varázslatos fellegvár

  Mindenképpen érdemes leszögezni: Visegrádra nem szabad háromnapos üdülést tervezni.

 • cikk kép
  Ferrara az itáliai reneszánsz városok minden jellegzetességét magán hordja

  Az Emilia-Romagna tartományban fekvő észak-olasz város, Ferrara igazi kulturális központ. A közel 150 ezer lakosú megyeközpont azonban sokkal többet kínál a látogató számára, mint a hasonló nagyságrendű települések.

 • cikk kép
  Graffiti a kínai nagy falon

  Kijelölt területeken legálisan munkálkodhatnak a jövőben a graffitisek a falfirkák által több helyen jelentősen megrongált kínai nagy fal egyes részeinél.

 • cikk kép
  Rókavár a magasles mellett

  -Nézd a ravaszdiját! Ehhez pofa kell! – mormogom kellő meglepetéssel.

 • cikk kép
  Hévíz, Zalakaros és Keszthely az első húszban

  Zala megye - Hévíz az ország 2., Zalakaros a 8., Keszthely pedig a 20. legnépszerűbb városa.

 • cikk kép

  Két ősi, különleges és felbecsülhetetlen értéket őrző templom Rómában

  Nagy Konstantin öröksége

  Ezerarcú, kissé kaotikus, mégis lenyűgöző város, ahol szinte lépésenként váltja egymást a modern, a barokk, a reneszánsz, a középkori és az antik világ. A legtöbben mégis szakrális központként tekintenek rá, és fenséges templomaiért, keresztény emlékeiért zarándokolnak ide a világ minden tájáról.

 • cikk kép

  Kirándulás a könnyező Máriától a Báthoryak panoptikumáig

  Rejtett kincseink között

  Nem fog csalódni, aki manapság a Nyírségi felfedezésére indul. Az észak-alföldi néprajzi tájegység jobbára még őrzi érintetlenségét, rejtett kincsekkel van teli, ugyanakkor a látogatókat barátsággal, kényelemmel, sőt kényeztető szolgáltatásokkal várja.

Magazinok