• cikk kép
  Gödöllő diszkréten elbájol

  Gödöllőt az ország térképén alighanem mindenki el tudja helyezni. Az viszont már kevesebbek számára ismert, hogy a főváros közelében fekvő, harmincezer lakosú kisváros mennyi látnivalót rejt.

 • cikk kép

  Szczecin és környéke rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak

  Csodák a Balti-tengernél

  Nyugat-Pomorze legnagyobb települése, a négyszázezres vajdasági székhely, Szczecin az Odera folyó partján helyezkedik el. Az egykori Hanza-város őrzi régi fényét, de a körülötte fekvő területeken is akad látnivaló.

 • cikk kép
  Isztria, a turizmusra építő borvidék

  Horvát barátaim támogatásával idén ismét az Isztria meredek lankáit jártam. Persze férfiember a félsziget alapos tanulmányozása közben nem hagyhatta ízlelés nélkül ennek a gyönyörű félszigetnek a borkultúráját sem.

 • cikk kép

  Dalmát félsziget apró kavicsos strandokkal és finom borokkal

  Ablak alatt ring a tenger

  Derült égből villámcsapás! Az adriai nyaralás hét napjából hat a lehető legideálisabban telik. Hétágra süt a nap, a víz hőmérséklete 26 fok körül mozog. Aztán az egész hirtelen megváltozik. Dörög, villámlik, esik, mintha dézsából öntenék. A tenger még húsz fok fölött marad, de már nem olyan, mint tegnap, tegnapelőtt volt. Visszavonhatatlanul itt a bágyadt ősz?

 • cikk kép

  A történelmi borvidék megelevenedő története

  Szekszárdi borutazás

  Szekszárd jó példája annak, hogy egy város mérete nem függ össze az értékeivel: az ország legkisebb megyéjének székhelye, területét és alig több mint harmincezres lakosságát tekintve hátulról a harmadik a megyeszékhelyek között. Ugyanakkor igazi borváros, 4500 régi és új pincéjével, virágzó szőlőbirtokaival, ahol reneszánszát éli a borkultúra.

 • cikk kép
  Nyeregben nyaralni - Váry-Kovács Gergő 500 km-t tett meg 2 nap alatt

  Veszprém - Váry-Kovács Gergő a biciklizés olyannyira nagy szerelmese, hogy jó barátja társaságában még nyaralni is kétkerekűjével ment –Horvátországba.

 • cikk kép
  Mire figyeljen a reptéri parkoláskor? (x)

  Repülővel tervezi utazását, és szeretne mindent az utolsó részletig átgondolni, hogy a nagy napon ne legyen gondja már semmivel?

 • cikk kép
  Szeptemberi esők után (fotókkal)

  A napokig tartó esőzések után végre kisütött a nap, és mintegy varázsütésre újra mosolygós arcát mutatja a táj.

 • cikk kép
  A Velencei-tó körüli kerekezés bátran ajánlható minden túrázónak

  Az utóbbi napok ugyan nem csalogatnak biciklizésre, de az előrejelzések azt mondják: lesz még szép idő! Ha kisüt végre a nap, ne habozzunk: elő a drótszamarakat és irány a Velencei-tó!

 • cikk kép

  Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Montenegró rabul ejti a vándort

  Körutazáson a Balkánon

  Amikor az ember már a Föld minden ötödik országában járt, akkor felteszi a kérdést: Mi lehet a következő úti cél? Legyen a Balkán-félsziget!

 • cikk kép
  10 százalékkal több turistára számít 2014-ben Thaiföld

  Tíz százalékkal több turistára számít 2014-ben Thaiföld, így az országba látogatók száma a 2013-as 25,2 millióról 27 millió fölé nőhet - közölte a Thaiföldi Turisztikai Hatóság.

 • cikk kép
  Balatonalmádi egész évben gazdag programokat kínál a vendégeknek

  Balatonalmádit látni kell, oda vissza kell térni, hogy mindenki átérezhesse az igazi balatoni nyaralás élményét! – ezt állítják azok, akik jártak már a városban.

Magazinok