• cikk kép
  Monza és a Comói-tó gyöngyszeme egy csipetnyi Svájccal

  A Milánóban időző turisták gyakran kirándulnak egy-egy napot az olasz tavak környékén, a nagyváros forgatagából kiszakadva szívesen andalognak a mediterrán hangulatú partokon.

 • cikk kép
  Az ország legkisebb városa - Az egykori érseki diktátumnak köszönheti létét és hírnevét a település

  Csáky Imre kalocsai érsek 1728-ban szerződésben kötelezte a Bács-Kiskun megye délnyugati része, a kalocsai kistérség keleti határán elhelyezkedő település lakóit a szőlőtermelésre. A szőlőből dézsmát, a borból tizedet kellett szolgáltatni a földesúrnak. Hajós, az ország legkisebb városainak egyike ennek köszönheti a létét és országos és azon túli hírnevét is.

 • cikk kép

  Az ókorból megmaradt műemlékek sokaságát találni a településen

  Nimes, a franciák Rómája

  Nimes Provence nyugati határán fekszik, Languedoc-Roussillon tartomány Grad megyéjében. A 150 ezres települést a rengeteg római műemlék miatt Franciaország Rómájának is nevezik.

 • cikk kép

  Ahol a legnagyobb a jellegzetes középkori templomok sűrűsége

  Katedrálisról katedrálisra

  Az egyik útikönyvben olvasom, hogy Nagy-Britanniában egy négyzetkilométerre több középkori templom esik, mint bárhol a világon. Dél-angliai barangolásaink messzemenően igazolják ezt a megállapítást, egészen kicsi településeken is láthatunk akár 7-800 éves múlttal büszkélkedő, jellegzetes templomokat.

 • cikk kép

  Világörökség, régi korok üzenete, ezeréves borkultúránk

  Pannonhalma, a szépség és béke színhelye

  A pannonhalmi főapátság egyházi és művészettörténeti központ, a világörökség része, a bencés hagyományokat követő, klasszikus monostorelrendezés egyetlen épen maradt példája hazánkban.

 • cikk kép
  Bécs adventi vására a párizsi merénylet után is ugyanolyan nyüzsgő, illatos és színes

  A legnagyobb bécsi karácsonyi vásár a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt található. Három hét alatt turisták milliói fordultak meg itt. A bécsi kereskedelmi kamara becslése szerint 7,8 millió látogató kereste fel az előző évben.

 • cikk kép
  Erdély: titokzatos vidék, ahol olyan szálegyenesek a fenyők, mint sehol másutt

  Erdély. Tündérország. Kanyargó, csobogó patakok, völgyek, szurdokok, hasadékok, hágók, égbetörő sziklák. Harsányzöld domboldalak, elszórt fenyőligetek, kaszálók, lankás havasi legelők, birkanyájak, marhacsordák, magasra rakott szénásszekerek.

 • cikk kép
  BALATON AZ ELSŐ SORBÓL (x)

  A Pole Position Beach Hotel Balatonszárszó legújabb 2 csillagos hotele, 11 szobával és 35 férőhellyel várja a pihenni vágyókat, érkezzenek akár autóval, motorral vagy éppen kerékpárral.

 • cikk kép
  BALATONSZÁRZÓ LEGÚJABB, MODERN, PARTMENTI HOTELE TÉGED IS VÁR! (x)

  A Pole Position Beach Hotel december végétől 11 szobával, wellness részleggel, gyermekbarát szolgáltatásokkal és rendezvénykapacitással várja a vendégeket.

 • cikk kép
  A komáromi erődrendszer kincsei megérnek egy egész napos látogatást

  A komáromi erődrendszer magyarországi sáncrendszerének részeit meglátogatva egyik pillanatban a múltban, másikban a legmodernebb jelenben érezhetjük magunkat. Különös hangulatot kelt a látogatóban ez a kettősség.

 • cikk kép
  Templomok a középkori Zalában

  A templom (a középkori magyarországi latinságban: ecclesia) prózai megfogalmazásban nyilvános és közös istentiszteletre szánt épület, a hívő ember számára Isten háza. ”Uram, hajlékodat, szeretem házadat, holott lakol dicsőséggel…” - ahogy a 16. századi Református Énekeskönyvben olvashatjuk.

 • cikk kép
  Boston: Amerika történelmének természeti szépségekben gazdag bölcsője

  New England az USA északkeleti földrajzi régiója, 6 államot tömörít, köztük Massachusettst, melynek fővárosa Boston. Amerika történelmének természeti szépségekben gazdag bölcsője, gazdasági, kereskedelmi, oktatási és kulturális központ.

 • cikk kép
  Baja: A város, amelyben nincs szükség autóra, hogy keresztül-kasul bejárjuk

  Bár Baja a statisztikák szerint nem tartozik a legkedveltebb magyarországi turisztikai célpontok közé, aki mégis úgy gondolja, hogy felfedezi a várost, megannyi csodát talál.

 • cikk kép
  A szabadság városa

  Élni és élni hagyni – ez Dánia fővárosa, Koppenhága lakóinak alapelve. Habár a legdrágább autókat látni településszerte, mégis rengetegen közlekednek inkább kerékpárral. A városban jól megfér egymás mellett régi és új, klasszikus és modern. Több náció él együtt békében – Koppenhága amolyan igazi „multikulti” város.

 • cikk kép
  Bari és környéke maga az igazi mediterrán hangulat

  Hála a fapados járatoknak, ma már másfél órás repülőúttal, viszonylag olcsón eljuthatunk az olasz csizma sarkához.

 • cikk kép

  A természet szépsége, kályhák gyógyulása: téli élmények

  Séta erdőben és a múltban

  Gyenesdiás – Kályhakórház – így is nevezik sokan azt a gyűjteményt, ahova gondos restaurálás után kerülnek a 17–18. század művészi kivitelezésű fűtőeszközei és és a polgári lakásokban használt öntöttvas tárgyak.

 • cikk kép
  Havasok ormain - Teltházas közönségtalálkozó a Hazajáró alkotóival

  Zalaegerszeg - Hétfőn este megtöltötték a városi hangverseny- és kiállítótermet az érdeklődők - a Duna Televízió Magyar Örökség-díjas sorozata, a Hazajáró alkotóival szervezett közönségtalálkozóra gyűltek össze.

 • cikk kép
  Szomorú sors, csodás tájak - Máramaros megye kulturális, néprajzi emlékek sokféleségét kínálja

  Évszázados történelmi emlékek és vadregényes tájak veszik körül a Románia északi csücskében barangoló turistát.

 • cikk kép
  Történelmi emlékek, kalandok Szilvásváradon

  Van néhány hely az országban, amely különös vonzerővel rendelkezik. Ha igazi kikapcsolódásra, az erdők nyugalmára, a patak zúgására, a friss levegő harapására vágyunk, a Bükkbe, Szilvásváradra utazzunk.

 • cikk kép

  A megújult Szent-kút festői szépségű természeti környezetben található

  A legendás csodatévő hely

  Jásd Veszprém megye északkeleti megyehatára mentén, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye hármas határa közelében fekvő hétszázhúsz lelkes zsáktelepülés. Átmenő forgalma nincs, vasút nem érinti.

Magazinok