• cikk kép
  Kétezer éves rituális fürdőt fedeztek fel Jeruzsálem közelében

  Kétezer éves rituális fürdőt, mikvét fedeztek fel egy magánház nappalija alatt Jeruzsálem közelében, Ein Kerem faluban - jelentette be szerdán az Izraeli Régészeti Hivatal (IAA).

 • cikk kép
  Ismeretlen trák erődítményt fedeztek fel Bulgáriában

  Ismeretlen trák erődítményt fedeztek fel Bulgária dél-keleti részén, Primorszko fekete-tengeri üdülőváros körzetében.

 • cikk kép
  Kézfogások Zágrábban - Mediterrán hangulat interaktív játékkal a horvát fővárosban

  Kávézó kávézót ér. A hétvégén mindegyik tele van, alig találni szabad asztalt a teraszokon. Hét közben is sokan hódolnak errefelé e szenvedélynek. Az arcokról lerí a könnyedség, lezserség. A magyar határtól alig százegynéhány kilométerre tetten érjük a mediterrán életérzést.

 • cikk kép

  A tömbházak oldalán sgrafittók őrzik a bányaszhagyományokat

  Kisváros a Vértes szívében

  Északnyugatról a Vértes hegység öleli körbe, a festői szépségű kisváros, Oroszlány mégis hiányzik a magyar turistalátványosságok sorából. Pedig a csendes településtől néhány kilométerre, Majkon a Kamalduli Remeteség épületegyüttesében a némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató.

 • cikk kép
  Mégis épülhet újabb felhőkarcoló Párizsban

  A francia főváros közgyűlése mégiscsak megszavazta kedden a Tour Triangle (Háromszög-torony) nevű, 180 méter magas felhőkarcoló megépítésének tervét, amelyet Anne Hidalgo szocialista főpolgármester a kezdetektől támogatott. Negyven év után ez lesz az első ilyen jellegű építkezés a francia fővárosban.

 • cikk kép

  Túra a legendás cseh sör titkainak nyomában – gyakori korsóemeléssel

  Ahol a folyékony kenyér terem

  Szeretjük a sört. A hideg, habzó, frissítő ital különösen nyáron esik jól. A hazai sörfesztiválokon sokféle sörfajtát kóstolhatunk, ám az igazi sörbarátok hosszabb túrára is vállalkoznak, hogy kedvenc italukat a sörfőzés autentikus helyein élvezhessék. Irány Bohémia, a cseh sör hazája!

 • cikk kép
  A szénbányászat bölcsője - Szabadtéri ipar- és technikatörténeti múzeum Ajka-Csingervölgyben

  Ajkán a csingervölgyi Molnár Gábor parkerdőben található Magyarország első szabadtéri technikatörténeti múzeuma. A Bányászati Múzeumot 1965. augusztus 6-án avatta fel dr. Faller Jenő, a soproni Központi Bányászati Múzeum igazgatója.

 • cikk kép
  Bencések és gyógynövényeik - A Pannonhalmi Főapátságban is eljött a levendulaszüret ideje

  A levendulavirágzás idején – és persze nem csak akkor - a Pannonhalmi Főapátságba is érdemes ellátogatni, hiszen a gyógynövénykertje ilyenkor nyújtja a legszebb látványt, és friss gyógynövényszörpöket is kóstolhatunk.

 • cikk kép
  Futár a világ végére lóháton és kutyaszánon

  A National Geographic Channel hősei bárhova, bármilyen időjárási körülmények között rekordidő alatt eljutnak. Ismerjen meg öt melegszívű kalandort, akik földön, vízen, levegőben akár az életük kockáztatása árán is a bajba jutottak segítségé-re sietnek.

 • cikk kép
  Óceánparti barangolás

  Amerikába belépni izgalom. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy nem engedi be a bevándorlási hivatal tisztviselője az ellenőrzéskor az utazót, még akkor sem, ha EU-állampolgár.

 • cikk kép

  Egykor még a Magyar Királyság része volt, ma már Szlovéniához tartozik

  Történelmi magyar emlékek

  Közel ezer éven át volt Magyarország része a Muravidék, emiatt számos olyan emlékhelye maradt fenn, amely erős szálakkal kötődik a magyar történelemhez.

 • cikk kép

  A sorscsapások ellenére virágzó történelmi várossá vált az évszázadok alatt

  Európa barokk gyöngyszeme: Eger

  Eger Heves megye és az Egri járás székhelye. A Mátra és Bükk hegység között, az Eger-patak völgyében, közvetlenül a Bükk délnyugati lábánál fekszik ez a csodás város.

 • cikk kép
  Éjszaka Mini Magyarországban

  Szarvas - A Múzeumok éjszakája országos szinten is egyik leglátványosabb programját állította össze a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum.

 • cikk kép
  Miami: celebkukkolás motorcsónakból és sült krokodilhús papírdobozból

  Biztos sokan emlékeznek Will Smith slágerére, amelynek klipjében Miami az őrült bulik, a luxus- autókban dübörgő rapzene és a pálmafák alatt koktélt szürcsölgető modellek szinonimája. Néhány csattogó állkapcsú hüllő társaságában alighanem átértékeli a floridai városról alkotott képet az utazó. Jó értelemben.

 • cikk kép
  Harkány, a mesés kisváros délen

  Az Európa-szerte ismert gyógyhely, Harkány Magyarország délnyugati részén fekszik, 25 km-re Pécstől és 10 kilométerre a horvát határtól. A Villányi-hegység lábánál, északi szelektől védve, festői környezetben, Siklós vára és a Villányi borvidék tőszomszédságában helyezkedik el.

 • cikk kép
  Párosan szép az élet Bécsben

  Bécs - Vegyes és egynemű emberalakpárok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

 • cikk kép
  Magyar fesztivál Moszkvában, a Gorkij parkban

  Moszkva - Magyarország plusz címmel fesztivált rendeztek az orosz fővárosban az Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében.

 • cikk kép
  Elvehetik a gyereket a nyaraláson?

  Szombathely– Az utazásra nem csak egészségügyileg, de dokumentumokkal is fel kell készülni. Nagy bajba kerülhetünk, ha valami otthon marad.

 • cikk kép
  Káli-medence, a magyar mediterráneum - Vulkánok, vizek, kövek, romok, őshonos állatok különös gyűjteménye

  A mi mediterráneumunk. Sokan csak így hívják. Ide születők, ide költözők, ide vágyók. Tősgyökeresek, betelepülők és nyaralni vissza-visszatérők.

 • cikk kép
  Zöldoffenzíva az osztrák fővárosban

  Bécs -– Az elmúlt évtizedek legnagyobb parképítési projektjébe kezdett az osztrák főváros. 2015-ben öt új parkkal és három tájvédelmi körzettel bővül a város zöldterületeinek listája.

Magazinok