Graz tavasszal is szép - Egyik jelképe a Várhegyen álló óratorony

2017. április 19., 14:22 szerző: Szalay Csaba
komment
Graz - Nemrég Ausztria második legnagyobb városában, a közel 270 ezer lakosú Grazban (magyarul Grác), a műemlékekben leggazdagabb osztrák városban jártunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ezt annak is köszönheti, hogy hosszú ideig „belső Ausztria" fővárosa volt, a második világháborúban kevés kár érte. Advent idején térségünkből is sokan keresik fel Stájer tartomány központját téli szépségéért és karácsonyi hangulatáért.

Grác tavasszal is szép! Az első napsütésre megtelnek az utcai teraszok kávézó, beszélgető emberekkel. Családok, párok sétálnak a tereken, parkokban. A szűk utcákban is egymást érik a kerékpárosok, itt a sűrűn járó villamosok mellett ez a leggyorsabb közlekedési eszköz. A város egyik jelképéhez, a 474 méter magas Várhegyen álló, messziről látható 18. századi óratoronyhoz nem 260 lépcsőn, hanem Ausztria legmeredekebb siklóján mentünk fel. Esküvői fotózásra is sokan járnak ide.

A panoráma és a helyi nevezetességek mellett itt látható a „stájer kutya", amely a legenda szerint 1481-ben ugatásával megzavart „egy vad magyart" (másik változatban Mátyás királyt) abban, hogy Kunigundát, a császár lányát elrabolja.

A Mura felett átívelő hídon is gyönyörű a kilátás

A hegyi patakok vizével táplált Mura közepén található mesterséges szigeten is sokan napoztak. A folyó felett átívelő hídon, ahonnét gyönyörködhettünk a Várhegy és a belváros panorámájában, van még hely a szerelmesek lakatjainak!

Szalay Csaba

2017. április 19., 14:22 szerző: Szalay Csaba

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...