Az örök tavasz szigete - Strandok és vulkánok vesznek körbe minket, amíg a szem ellát

2017. június 07., 10:00 szerző: Molnár Sándor
komment
FUERTEVENTURA - A 100 kilométer hosszú sziget 150 kilométernyi tengerparttal és több mint 150 gyönyörű stranddal rendelkezik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bizonyára maguk elé tudják képzelni az idilli pillanatot, amikor ülnek a homokos tengerparton a napsütésben, kellemes szél fúj, és nézik a hullámzó, hihetetlenül türkizkék óceánt. Fuerteventurán mindez adott, hiszen szebbnél szebb strandok közül válogathat az ember. Az útleírások nem véletlenül írják azt, hogy ne ragadjunk le egy helyen, hanem fedezzünk fel más partszakaszokat is, mert a következő lehet, hogy még inkább lenyűgöz majd minket. Ideérkezve az ember garantáltan elfelejti a hétköznapok gondjait, ha átadja magát a természet szépségeinek.

A sziget 2016 októbere óta vasárnaponként már Budapestről is közvetlenül elérhető. Mintegy ötórás repülőutat kell bevállalnia az utazónak, és már meg is érkezett a magyarok által még kevésbé felfedezett édenbe, ahol évente 3000 órán át süt a nap. Itt az sem lehetetlen, hogy a tél közepén napozzunk, illetve ússzunk az Atlanti-óceánban, mert a víz hőmérséklete 19- 24 fok körül mozog, és a levegő sem hűl 20 Celsius-fok alá egész évben.

Fuerteventura északról komppal is megközelíthető a szomszédos Lanzarote szigetéről. A kikötőváros Corralejo mára már jelentős üdülőparadicsomnak számít.

A város szélén igazán különleges, fehér homokos és dűnés partszakasz található. Itt kezdődik a nemzeti park is, ahol egy kicsit a sivatagban érezheti magát az ember, ha a gyönyörű strandról át- sétál a főút másik oldalára, ahol már csak homokdűnéket talál tíz kilométer hosszan.

A sziget a szörfösök és kite-osok paradicsoma is az állandó szél és a remek partok miatt. 1984-ben itt hozták létre a világ legnagyobb windsurf- és kite-surf-centrumát, és az utóbbi 32 évben itt rendezik a világbajnokságot Sotavento környékén.

Délen a sziget legjelentősebb települése Morro Jable. A modern kikötő és üdülőközpont igazán megér egy kirándulást. Virágokkal, zöldellő bokrokkal és a szigeten ritkának számító füves területtel is találkozhat itt a látogató.

A strandhoz közelítve rácsodálkozhatunk a világító-toronyra, majd újabb meglepetésként előmerészkednek a bokrok közül a mókuspopuláció tagjai, akikkel különös élmény ez a közeli találkozás. Fuerteventura autóval jól bejárható. Corralejót és Morro Jable-t az FV-1-es főút köti össze. A mintegy 103 ezer főt számláló szigeten kényelmesen lehet közlekedni. Az utakon zömében a bérelt autókkal utazó turistákkal találkozik az ember. A főútról a kisebb települések felé körforgalmak viszik el az autóst,
de minden jól érthetően ki van táblázva és jól megközelíthető.

Feltétlenül említést érdemel a természet adta szépségei miatt a Jandia partszakasz változatos strandjaival, vagy La Pared, Ajuy, El Cotillo és Caleta de Fuste települések, valamint a főútról közvetlenül meg sem közelíthető Cofete, ahol kiemelkedően szépek a naplementék.

Molnár Sándor

2017. június 07., 10:00 szerző: Molnár Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...