Utazó

2012.01.25. 18:31

Bala Toni lesz Gyenesdiás kabalafigurája

A jövőt tervezi a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, a szervezet 2018-ig készítette el stratégiai tervét. Legfontosabbnak a következetes fejlesztést tartják.

Sámel József

A napokban mutatták be a Gyenesdiás, mint aktív családbarát üdülőfalu kínálatfejlesztése és márkaépítése című  marketing és stratégia részből álló  projektet, melyre pályázati forrásból 45 millió forintot nyertek. Előbbi költségének nagy részét a települést rendszeresen felkereső családok igényeinek kiszolgálására fordítják. Hangsúlyt kap például Gyenesdiás kabalafigurájának, Bala Toninak megjelenítése, de a községben kreatív foglalkoztató táblákat helyeznek ki, népszerűsítve azokkal a látnivalókat. Szeretnék elérni, hogy a feladatok játékos formában ösztönözzék a vendégeket a jeles helyek felkeresésére, a szolgáltatások igénybevételére.  Gondolnak a sportosabb élet kedvelőire is, számukra az elő- és utó-, illetve főszezonban egyaránt gyalogos és kerékpáros kívánnak indítani.


A pályázat kiemelt ékköve lesz a Főtér program, mely településközpont kiépítését célozza. Az átépítés során a községházához közeli tér virágágyásokkal tarkított díszburkolatot és egységes utcabútorokat kap, a hivatal homlokzatát zenélő óra, előterét pedig szökőkút teszi élményszerűvé. Megújul a Tourinform-iroda is.  A sorból a strand sem marad ki, a két-három méter magas, vízpermetet szóró játszóteret a Diási játékstrandon építik.

Hosszabb távon erdei iskola létesítése, új látnivalók kialakítása, valamint helyi dottó járat beindítása, Balaton-parti sétány, móló kialakítása, s az esti programkínálat bővítése is szerepel. 



Turizmus 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!