Casertában van a legjobb pizzás

2017. augusztus 09., 06:30 szerző: Tóth Sándor
komment
Ha valaki útra kel az olasz Adriára vagy a Földközi-tenger partjára, nyilván az élmények közül az igazi, hagyományos itáliai pizzát sem akarja kihagyni. Ezért szívesen ajánljuk a vakációzók figyelmébe a nemrég közzétett pizzás toplistát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Gasztronómiai szakértők, Luciano Pignataro, Barbara Guerra és Albert Sapere kezdeményezésére több hónapos munkával megszületett az Olaszország legjobb pizzériáit reprezentáló felmérés. A tesztelésbe bevont 100 ellenőr inkognitóját megőrizve járta végig az ország pizzasütőit a legkülönfélébb szempontokat figyelembe véve (íz, minőség, versenyképes árak, pizzéria hangulata stb.). Tapasztalataik alapján kiválasztották az 500 legjobb pizzériát, majd ebből a legjobb 50-et, végül pedig a top 10-et.

Ennek alapján Olaszország legjobb pizzériája a Casertában található Pepe in Grani lett. Tulajdonosa Franco Pepe, aki a legjobban egy modern mesteremberként jellemezhető, pizzasütő elődeinek háromgenerációs szaktudásával, tapasztalatával.

Franco Pepe süti a legjobb pizzát Olaszországban Fotó: Pepe in Grani/Facebook

A Nápolytól mindössze 36 kilométerre fekvő, 76 ezer lakosú Caserta olyan idegenforgalmi látványosságokkal rendelkezik, mint a Bourbon királyi palota és a San Leucio régi selyemgyár, mindkettő 1996 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Az olasz pizza fővárosának nevezett Nápoly pizzásai is a ranglista legjobbjai közé tartoznak, mivel második lett a Gino Sorbillo Ai Tribunali, míg harmadik a Francesco Salvatore Salvo pizzéria.

Tóth Sándor

2017. augusztus 09., 06:30 szerző: Tóth Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...