Utazó

2015.03.26. 12:46

Hasznos tanácsok online repülőjegy foglaláshoz (x)

Külföldi utazás alkalmával egyre gyakrabban tesszük le voksunkat a repülés mellett, hiszen gyors és kényelmes módját jelenti az úti cél mihamarabbi elérésének

Míg korábban rendkívül magas áron lehetett csak hozzájutni a repülőjegyekhez, addig mára meglepően olcsón szerezhetjük be azokat, méghozzá saját otthonunk kényelmében, az interneten keresztül. A paravion.hu azt szokta javasolni, hogy online repülőjegy vásárlás alkalmával érdemes időben nekikezdeni a keresgélésnek, hiszen így nagyobb esélye van elérhető áron hozzájutni a szükséges jegyekhez.

De mégis milyen tényezők befolyásolják a repülőjegy árak alakulását? Mikor érdemes leginkább utazni? Fapados, vagy hagyományos légitársaság mellett célszerű dönteni? Milyen előnyökkel járnak az egyes típusok? Olyan kérdések ezek, amelyek gyakran felmerülnek az utazás előtt állókban. Nézzünk most néhány hasznos információt!

Mikor vásároljunk repülőjegyet?

Több statisztika is napvilágot látott arra vonatkozóan, hogy mikor érdemes repülőjegyet venni. A tapasztalatok megegyeznek abban, hogy minél korábban vásárolunk, annál olcsóbban hozhatjuk ki a dolgot. Általában 8-9 héttel az utazás előtt javasolt az online repülőjegy foglalás mellett dönteni. Természetesen az sem mindegy, hogy melyik légitársaságot választjuk, ugyanis vannak olyanok, melyek több hónappal a járat indulása előtt még ki sem teszik a menetrendet. Érdemes akár hírlevelekre is feliratkozni, hogy rutinos utazóként mindig tisztában legyünk az aktualitásokkal, és az esetleges akciós ajánlatokkal.

Fontos a rugalmasság!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megválaszthatjuk az utazás dátumát, és nem pontosan meghatározott időben kell repülőre szállnunk, akkor érdemes kellő rugalmassággal hozzálátni az online repülőjegy foglalás folyamatának. A pénteki utazás általában rendkívül keresett, ezért ekkor az árak is magasabbak. Ha nem fontos kifejezetten ezt a napot választania, akkor érdemes megnézni a jegyárakat a környező napok valamelyikén. Éjszakai járatot választva szintén sokat spórolhatunk, ráadásul a szokásos tömeget is elkerülhetjük így mind az indulás, mind az érkezés helyszínén. Elsősorban a tengerentúli  utakra igaz, hogy a nyári időszakban drágábban juthatunk jegyhez. Így, ha az őszi, vagy a tavaszi időszakot választjuk, akkor a nyaralni indulók tömege és a magas jegyárak helyett valamivel alacsonyabb kiadással kell majd számolnunk.

Honnan érdemes indulni?

A hazai repterek helyett érdemes néha nagyban gondolkodni, és körülnézni például a Bécsből induló járatok árai között. Természetesen az ország túlsó feléről nem biztos, hogy célszerű elautózni Bécsbe az indulás kedvéért, de ha a szomszédos reptér viszonylag könnyen megközelíthető, és találunk megfelelő árkategóriában parkolási lehetőséget is, akkor hasznos lehet a bécsi indulást választani. Különösen hosszabb utazások alkalmával bizonyul remek döntésnek ez, álljon rugalmasan az induló város kiválasztásához is!

Ne feledje, ha időben elkezdi megszervezni repülős utazását és az online repülőjegy foglalását, az indulás időpontjára mindennel elkészül majd, és valószínűleg gördülékenyen megy majd az indulás, a szállás elfoglalása és a visszaérkezés is. Fontos, hogy az utasbiztosítás megkötésekor is legyen körültekintő, és mindig az utazás céljának, valamint egyéni igényeinek megfelelően válasszon a biztosítási csomagok közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!