Utazó

2016.04.19. 08:35

Közönségdíjat nyert a Galya-kilátó

A Galya-kilátó elnyerte a legnagyobb amerikai online építészmagazin, az Architizer közönség- díját felújítás kategóriában - közölte az Egererdő Zrt.

Az Architizer A+ Awards-on a szakmai zsűri több mint száz kategóriában választja ki a legjobbakat, emellett van külön közönségdíj is, amelyre az interneten keresztül április 1-jéig lehetett szavazni. A győzteseket április 12-én hirdették ki.

Panoráma a Galya-kilátóból, amely az amerikai Architizer építészmagazin nemzetközi építészeti versenyén közönségdíjat nyert
MTI-fotó: Komka Péter

Aki kíváncsi a közönségdíjas kilátóra, az a Mátravasút lajosházi vonalán, a Szalajka-ház végállomástól körülbelül 150 méterre található sárga sáv turistajelzés mentén egy 4,5-5 kilométeres túrával jut el a helyszínre. A túra jó kondíciót feltételez, mivel erős a szintemelkedés: 480 méterről 960 méterre.

A kilátás viszont kárpótol a fáradságért, az útvonal hegygerincen vezet a Nyesett-vár mellett, szép bükköserdőkön keresztül.

A túrát célszerű a nyári hónapokra időzíteni, mert akkor lehet oda-vissza az erdei vasúttal közlekedni. A menetrend elérhető az erdészet honlapján (www.egererdo.hu).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!