Utazó

2015.08.17. 10:27

Látványos programok országszerte Augusztus 20-án (x)

A nyár utolsó hónapjában nem csak a strandolásé és a napfürdőzésé lesz a szerep, hanem idén is számos izgalmas program várja az érdeklődőket augusztus 20 kapcsán.

Sokan elutaznak a hosszú hétvégére, és otthonuktól távol töltik a nyár talán utolsó napsütéses időszakát. Programlehetőség országszerte akad bőven, ám augusztus 20 szállás kapcsán érdemes mihamarabb foglalni, ugyanis ezekben a napokban rendszerint teltházzal üzemelnek a szállodák. Az utisugo.hu szakembereinek tapasztalata szerint augusztus 20 szállás lehetőségei között az apartmanok és vendégházak iránt is rendkívül nagy a kereslet, s ilyet talán nagyobb eséllyel találni még az utolsó napokban is, mint szabad szállodai szobát.

S hogy mi a helyzet, ha még mindig nem sikerült eldönteni, hol töltse a négynapos, valószínűleg remek nyári időjárást tartogató napokat? Cikkünkben most néhány ötlettel igyekszünk szolgálni a hazai rendezvényeket illetően.

Hegy, Víz, Bor és Szerelem Badacsonyban

Akik a Balaton hűsítő habjairól sem mondanának le a hosszú hétvégén, számukra a badacsonyi Rózsakő fesztivál ajánlott. Augusztus 20 szállás lehetőségei között érdemes úgy keresgélni, hogy a borairól híres település közelében szálljon meg, hiszen így részese lehet a koncertekkel, előadásokkal és persze hírességekkel teli rendezvénysorozatnak. A gyermekprogramokon túl olyan művészek lépnek majd színpadra, mint Szatmári Orsi, a 100 Tagú Cigányzenekar, Varga Miklós, Bebe, de augusztus 19. és 23. között Badacsonyban nem lesz hiány az utcabálokból sem.

Debreceni Virágkarnevál neves művészekkel

A negyvenéves múltra visszatekintő Debreceni Virágkarnevál idén is várja a karneváli hangulatra vágyókat. Augusztus 15. és 21. között a város több pontján lesznek programok, esténként pedig a Nagyerdei Szabadtéri Színpad koncertjeivel zárulnak a karneváli napok. Lesz humorest, de Tátrai Band-koncert is, a rendezvény csúcspontjának számító 20-án pedig karneváli felvonulással, virágkocsikkal, veterán autókkal és művészeti csoportokkal indul a nap. Zárásként Dr. Alban is színpadra lép, ezzel emelve a látványelemekkel gazdagított showműsor hangulatát. augusztus 20 szállás lehetőségei között célszerű akár mind a négy napra foglalni, ugyanis még 21-én is színvonalas előadásban lehet részük a Debreceni Virágkarnevál mellett döntőknek.

Történelmi várjáték Hollókőn

Hollókő váránál a végvári időszak és a kuruc korszak kerül felelevenítésre az augusztus 20-án megrendezésre kerülő várjáték alkalmával. A történelem szerelmesei számára garantáltan megéri e program mellett letenni a voksot, hiszen a népes számú fellépő mellett beöltözési, fényképezkedési lehetőség, zenészek, gólyalábasok, zászlóforgatók is emelik majd az esemény színvonalát. A nap zárásaként a látogatók ostromjátékban vehetnek részt, majd este a Győztesek lakomájával zárul a már most különlegesnek ígérkező nap.

Hírös Hét Fesztivál Kecskeméten

Az alföldi városban 2015-ben is megrendezésre kerül a nagy múltú Hírös Hét Fesztivál. Augusztus 13. és 20. között zenés rendezvények, sport-, és gyermekprogramok, valamint kiállítások, gasztronómiai élmények és koncertek várják mindazokat, akik ellátogatnak Bács-Kiskun megye székhelyére. Augusztus 20 szállás kínálatából érdemes több napra foglalni a városban, ugyanis számos látnivaló és programlehetőség is a turisták rendelkezésére áll a területen. A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark hűs kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak, az Arborétumban pedig növény különlegességek csodálhatóak meg. Szintén remek felfrissülést nyújt a Domb Beach, ahol a város mesterséges tavánál hódolhatnak a pihenni vágyók a fürdőzés, vagy éppen a wakeboard nyújtotta élményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!