Utazó

2015.08.30. 08:39

Tó az erdők között - Kirándulók és horgászok kedvelt helye Szentpéterfölde

Szentpéterfölde - A bükkerdők között megbúvó horgásztó és környezete azoknak ajánlott, akik szívesen elvonulnak a világ zajától.

Korosa Titanilla

Szentpéterfölde mintegy 120 lakosú zsáktelepülés a Zalaegerszegi járásban, Gutorfölde szomszédságában. A település közelében található a Zalaerdő Zrt. gondozásában lévő 14,6 hektáros horgásztó, aminek vizét a bő vízhozamú Töröszneki-patak és a lehulló csapadék biztosítja.

A horgásztó a település érintésével érhető el, a közelben már tábla jelzi, hogy az erdőben kanyargó úton merre kell továbbmenni. A bejáratnál tágas parkoló várja az érkezőket, a parton haladva kellemes séta tehető a fák árnyékában, közben megfigyelhetjük a növényvilágot, valamint a tó vízszintjére is pillantást vehetünk.

Az egykoron haltenyésztéssel és récetartással hasznosított vízterület jelenleg kizárólag rekreációs célokat szolgál. Horgászni a tó keleti oldalán lehet, a ragadozó halfajok közül csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül amur, compó, ponty és keszegfajok fogására van esély. Ugyancsak a keleti oldalon kialakított esőbeálló, padok és asztalok is a látogatók kényelmét szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!