Túl sok a turista

2017. január 11., 21:23 szerző: Szalay Csaba fotós: Szalay Csaba
komment
Horvátország - Bizonyos korlátozásokat vezetnek be Horvátországban a látogatók számára, a természetvédelmi és épített értékek megóvása érdekében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Magam is tapasztaltam, hogy a Krka Nemzeti Park területén a látogatók nagy tömege figyelmen kívül hagyva a tiltásokat, korlátozásokat, szabadon kószál. Erre idén már nem lesz lehetőség, mert szigorítások lépnek életbe. A Krka Nemzeti Park látogatását előzetes bejelentéshez kötik, s ugyanez az intézkedés érinti a Plitvicei-tavakat is.

A Krka -vízesés Horvátországban
Fotó: Szalay Csaba

Itt azért is szükséges korlátozásokat bevezetni, hogy a tórendszer megőrizhesse az UNESCO világörökségi címét. Dubrovnik polgármestere ugyancsak megelégelte, hogy a vendégek tömegei miatt élhetetlenné vált az óváros. Ezentúl ide is csak előzetes bejelentkezés után lehet belépni. Kamerákkal figyelik, hogy hányan vannak az óvárosban, ha pedig a szám eléri a nyolcezret, leállítják a taxikat, az autóbuszokat és az utasszállító hajókat is.

A intézkedést azzal indokolta a város vezetése, hogy túl nagy a zsúfoltság, és romlik a biztonság, hiszen az egymilliót is eléri azoknak a száma, akik egy szezonban idelátogatnak.

Szalay Csaba

2017. január 11., 21:23 szerző: Szalay Csaba fotós: Szalay Csaba

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...