Valóban megéri a reptéri parkolás? (x)

2017. január 25., 16:38 forrás: PLT-hirdetés
Egyre többet hallani és olvasni arról, hogy a reptéri parkolás nem is annyira drága, mint ahogyan az mindenki tudatába beleivódott.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

 

Megpróbáltunk kissé utánajárni a dolgoknak, hogy mekkora valóságértéke van ennek a kijelentésnek, és valóban igaznak bizonyul a dolog. Nem csak azért mondjuk ezt, mert a bud.hu munkatárásai azt mondták, hogy a reptéri parkolás megéri, hanem azért is mert utánajártunk a dolgoknak.

Bemutatjuk, hogy hogyan lehet olcsóbb a reptéri parkolás.

Kinek éri meg?

Elsősorban azért azt érdemes letisztázni, hogy még ha olcsóbb is a reptéri parkolás, mint ahogyan azt eddig gondoltunk, nem mindenki számára éri meg - meg ez a szolgáltatás. Nézzünk három példát, amiből könnyebb ezt megérteni.

A reptérre ugye ki lehet jutni autóval, taxival és tömegközlekedéssel. A taxi a leggyorsabb, legkényelmesebb, de a legszemélytelenebb és a legdrágább is; a tömegközlekedés már-már túl személyes, rengeteg időpocsékolás van benne, elég kényelmetlen, de nagyon olcsó; a saját autó pedig a legkényelmesebb, a legjobb, és megfizethető az ára a parkolásnak.

De melyik kinek éri meg?

Gondoljuk csak végig: repül egy egyetemista, aki alig szedte össze a pénzt a repjegyre és alig van zsebpénze is, couchsurflinggel akartja megoldani a külföldi tartózkodást is stb. – neki biztosan nem éri meg a reptéri parkolás (már ha egyáltalán van saját autója). Képzeljünk el egy üzletembert, aki már a hónapban 3. alkalommal repül egy rövidebb üzleti útra – számára biztosan kifizethető a reptéri parkolás, és ha van is egy jó kocsija, akkor miért a parkoláson spórolna?! A harmadik utazónk egy család, 2 gyerekkel, akik egy hétre mennek nyaralni, egyik még karonülő, másik épp totyogós… talán nem is kell részleteznünk.

Ilyen reptéri parkolók vannak

A reptéri parkolások között is vannak különbségek, így érdemes tájékozódni előtte, hogy hogyan is érheti meg nekünk. A reptéri parkoló zónákra van felosztva, és egyik-másik nevéből már az is kitűnik, hogy milyenek azok. A Prémium parkoló értelemszerűen a bejárathoz legközelebb eső és a legdrágább, a Terminál parkoló hasonlóképpen, a Business Parkoló extra védelmet kínál még a kocsiknak, és ingyenes busztranszfer is indul a parkolóból a Terminálig, a Holiday Parkolók pedig természetesen több napra, kedvezőbb áron kínálnak parkolóhelyet, olcsóbbak, és nyilván kissé távolabb esnek a bejárattól, a 10 perces séta viszont nem annyira borzasztóan hosszú, tehát valóban megéri.

Online parkolófoglalás

Az egyik legjobb dolog a reptéri parkolás szolgáltatásban, hogy ha online lefoglaljuk a helyet, akkor kedvezményt kapunk, és nem is kicsit. Érdemes tehát ellátogatni a repülőtér honlapjára, és utánaolvasni ennek, mert így már tényleg megéri a reptéren parkolni.

Nagyjából annyiba kerül a reptéri parkolás, mintha Budapest belvárosában parkolnánk. Egyébként a reptéri parkoló online foglalása egy teljesen logikus lépés, hiszen a repülőutakat úgyis sokkal jobban meg szoktuk szervezni, mint a más tömegközlekedési utakat, így talán az is logikus, hogy a kijutásra is már előre vannak ötletek. Ha tehát a reptéri parkolás lehetőségét választjuk, akkor okvetlenül előre le kell foglalni a helyet. Ezzel is időt, pénzt és energiát spórolunk meg.

Extrák a reptéri parkolás mellé

Azt már megszokhattuk, hogy a különféle szolgáltatásokhoz, amikért fizetünk, azokért járnak bizonyos kedvezmények, vagy ajándékok. Ilyen például az XXL méretű parkoló, amely ingyen igénybe vehető, vagy az autómosó, ami sokkal kedvezőbb áron érhető el a reptéri parkolóban, mint egyébként.

A repülőtér munkatársai nem árulnak zsákbamacskát, a reptéri parkolás tényleg megéri.

 

2017. január 25., 16:38 forrás: PLT-hirdetés

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...