Vélemény

2017.05.04. 18:55

Jó reggelt, Zala megye!

A saját lakás megszerzése (megvásárlása, felépítése) korábban is, és különösen ma, mondhatjuk úgy, a legnagyobb tétel egy ember, illetve a család életében.

Hajdu Péter

Volt egy rövid időszak, 2008-ig tartott, amikor a bankok szinte vadásztak a kedvező kamatozású, deviza alapú hitelek felvevőire. Utóbbiak közül sok ezren kilátástalan helyzetbe kerültek, s még ma is a kilakoltatástól kell tartaniuk. A válságot követően majdnem egy évtizedre összezuhantak a beruházások, az építések. Új lakáshoz jutni még ma is azt jelenti, hogy egy életre elkötelezi magát a vevő a magas összegű törlesztés mellett. Mert hiába a kedvező és már biztonságos hitelkonstrukciók, a gyerekvállalással elnyerhető tízmilliós támogatás, az árak emelkednek. A statisztika szerint mégis lendületet kapott a lakásépítés. Belevágni építőnek és vevőnek is nagy kockázat, de úgy látszik, bíznak a dolgok jobbra fordulásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!