Video

2015.12.31. 10:51

5 pofonegyszerű bűvésztrükk szilveszterre (videóval)

A bűvésztrükkökben az a jó, hogy ha az ember nem viszi őket túlzásba, akkor remekül újra lendületbe lehet velük hozni egy kicsit leülő beszélgetést, pár percnyi témát biztosan szolgáltatnak a Hogyan csináltad? kérdések és az Ismételd meg! felkiáltások, ahogy a próbálkozások is a trükkök felfedésére.

Aztán persze, ha az ember túlzásba viszi a dolgot, mondjuk egy pakli kártyával a kezében jár körbe egy buliban, és boldog boldogtalannak próbál előadni valami trükköt, akkor könnyedén kellemetlen, bolond figurának bélyegezhetik meg, úgyhogy ezzel érdemes vigyázni.

Ebben is a lényeg, ahogy az összes bűvésztrükknél az időzítésen és a mértéken van.

Az itt bemutatott trükkökben is talán az legnehezebb, hogy az ember megtalálja azt a megfelelően természetesnek tűnő pillanatot, amikor előadhatja őket a barátai, esetleg az este végére kiszemelt alkalmi partner lenyűgözésére.

Próbáltunk annyira egyszerű trükköket összegyűjteni, amiket egyrészt nagyon egyszerű elsajátítani, másrészt nem igazán kell hozzájuk semmi kellék azon túl, ami egy átlagos, szilveszteri házibuliban előfordulhat.

Ennek a trükknek sokféle neve van, a lényege viszont mindnek ugyanaz: egy pakli francia kártya figurás lapjait látszólag véletlenszerűen szétosztjuk, majd a trükk végére sorrendbe rendeződnek.

Egy jó kis kerettörténetet kell csak kitalálni a dologhoz, és ha nem rontjuk el a lapok lepakolását, meg a felszedését, akkor a trükk gyakorlatilag magát valósítja meg. A legtöbb helyen úgy adják elő a sztorit, hogy négy király megérkezik a fogadóba, és elfoglalnak négy szobát. (Lerakják a négy királyt egy sorba, a lapok hátával felfele)

Nem sokkal később megérkezik négy királyné, akik nem tudják, hogy melyik király melyik szobában van, ezért találomra bemennek egy-egy szobába. (Lerakják a négy dámát a királyokra, háttal felfele, véletlenszerűen)

Ezután érkezik négy cseléd/gyerek, a probléma ugyanaz, nem tudják, ki hol van, találomra mennek be a szobákba. (A fent ismertetett módon lemennek a bubik is)

Már csak az ászok maradtak, ezeket is hasonló dumával le kell tenni az asztalra.

A sztori úgy folytatódik, hogy csetepaté lesz a fogadóban, esetleg az éjszaka leple alatt megpróbálják megkeresni egymást az ugyanazt a rangot betöltő vendégek. (A kialakult minipaklikat ugyanabban az irányban haladva, mint ahogy leraktuk őket, felvesszük, egymásra tesszük)

Ezután egy párszor megemeljük a paklit, erre megkérhetjük a közönség tagjait is. A lényeg, hogy emeljenek, és ne keverjenek, és akkor nem lehet bajunk.

A trükk vége pedig, hogy lepakoljuk a lapokat, ismét négy sorba, és tádám, a királyok a királyokkal, a dámák a dámákkal, a bubik a bubikkal vannak, az ászok pedig az ászokkal.

Leírni bonyolultabb, mint végrehajtani, nézze meg a videót, még úgy is teljesen egyértelmű lesz, hogy mit kell csinálnia, ha nem beszél angolul. Annyit kell megjegyeznie, hogy ha a figurák alapján rakja le a kártyákat, akkor az eredmény az lesz, hogy színek szerint rendeződnek, ha pedig a színek szerint rakja őket, akkor a figurák szerint rendeződnek össze.

Az előző trükknél is sokkal egyszerűbb ez, amiben mágikusan egymásba főzünk két gemkapcsot anélkül, hogy hozzájuk érnénk. Mármint azon túl, hogy rögzítjük őket egy darab papíron.

A trükk eszközigénye nagyon kevés, és előadni is gyorsabb, mint a fenti kártyatrükköt. Mivel sima fizikán alapul, ügyesség sem kell hozzá, ezért ha az ámulatba ejtett nézőink utánunk akarják csinálni a nagy trükköt, nekik is elsőre össze fog jönni a dolog, szóval ha meg akarja őrizni a nagy varázsló illúzióját a buliban, akkor ne terelje úgy a beszélgetést, hogy a nézők ki akarják próbálni a mutatványt.

A mutatvány annyiból áll, hogy egy darab papírt, a stílus kedvéért mondjuk egy nézőnktől kölcsönkért papírpénzt harmonikaszerűen háromba hajtunk, ahogy a fenti magyarázóvideón is látszik. Ezután már csak az a dolgunk, hogy odafigyelve tűzzük rá a pénzra a két gemkapcsot. Az egyiknek a hajtás egyik oldalán és középen kell fognia a papírt, míg a másiknak a hajtás másik oldalán és szintén középen kell fognia a papírt, bár ez így leírva nem annyira érthető, mint amennyire egyértelmű megcsinálni a videó alapján.

Ezután már csak szét kell húzni a darab papírt, és tádám, a két gemkapocs összekapcsolódik. Ha gyorsan rántjuk szét a pénzt, akkor a gemkapcsok még jól el is repülnek. Némi gyakorlással biztos el lehet érni azt is, hogy a felrepülő kapcsokat a levegőben elkapjuk, és úgy mutassuk meg az álmélkodó nézőinknek, hogy mágikusan összefűztük őket.

Olyan trükköket igyekeztünk összeválogatni, amiknek az eszközigénye nem haladja meg egy átlagos házibuliban előforduló tárgyakét. Míg kártyapaklit és gemkapcsot nem minden helyen találunk, cigaretta viszont szinte biztosan van a legtöbb buliban.

Ez a trükk ráadásul annyira primitív, hogy trükknek is nehéz nevezni. Ügyesség ehhez sem kell, csak egy darab cigaretta, meg egy minimális gyakorlás, amíg megtanuljuk úgy tartani a kezünket, hogy ne bukjunk le azonnal.

A trükk annyiból áll, hogy egyik kezünkbe veszünk egy cigarettát, a másikkal kicsit abrakadabrázunk körülötte, aztán, huss, kinyitjuk a kezünket, és a cigi sehol.

A trükk lényege abban áll, ahogyan a kezünkbe vesszük a cigarettát. A fenti videó megint teljesen egyértelmű, az a lényeg, hogy a cigarettát a behajlított hüvelykujjunk körmének feszítve tartsuk a kezünkben. Egy kicsit természetellenes a póz, de mégiscsak egy mutatványról beszélünk.

Két lényeges momentum van, az egyik, hogy mielőtt kézbe vesszük a cigarettát, egy ügyes mozdulattal nyálazzuk be a hüvelykujjunk körmét. A másik, hogy jól nyomjuk rá a cigit, így amikor hirtelen kinyitjuk a kezünk, a cigi szépen felfekszik a hüvelykujjunkra, és ha a tenyerünket mutatjuk a közönségnek, semmi sem látszik majd belőle.

Ebben a trükkben is az a jó, hogy tényleg semmi olyasmire nincs rá szükség, ami ne fordulhatna elő bármilyen házibuliban. Ha nincs két parafadugó hozzá, akkor azonnál tünés haza, ön egy rossz buliban van! Ha mégis maradna, akkor a trükköt bármilyen olyan, hosszúkás tárggyal elvégezheti, amiből rendelkezésére áll két darab. Akár két szájfény, vagy két, összecsavart papírpénzzel is meg lehet csinálni.

A trükk lényege, hogy ne úgy fogja meg a dugókat, ahogy természetesen tenné, hanem az egyiket pont a másik végén, mint ahogyan alapból megfogná két ujjal. Ha elég gyorsan és egy kis takarásból csinálja, akkor a közönsége semmit sem fog észrevenni a dologból, és ezzel a megfogással elérheti, hogy a dugók igazából egy pillanatig se legyenek összeakadva.

A fenti videó most is több mint egyértelmű. A megfogást kell egy kicsit gyakorolni, hogy elég természetesen menjen.

Volt már itt egyszerű kártyatrükk, ügyességi trükk, trükknek sem nevezhető mozdulat, de az elmetrükkök eddig kimaradtak.

Egy olyat mutatunk be, ami a többinél is sokkal egyszerűbb, és kevésbé átlátszó is, mert nem arról van szó, hogy valamilyen trükkös módon számoltatjuk az elbűvölni kívánt személyt, meg hasonlók, hanem tényleg igazi varázslatnak tűnő mutatványt adunk elő.

A trükkhöz kell egy marék apró, meg egy kis szütyő, vagy bármi hasonló dolog, de egy szilveszteri buliban akár egy sapka is megteszi. A marék aprót beleszórjuk a sapkába, majd a közönségünkből megkérünk egy embert hogy vegyen ki egy pénzt, és egy tollal, filccel, vagy bármivel, ami a keze ügyébe kerül, rajzoljon valamit egy fémpénzre. A lényeg, hogy jelölje meg valamivel.

Ezután kérjük meg, hogy szorítsa jó erősen legalább fél percig. Közben magyarázzunk arról, hogy a lelke vagy az aurája vagy bármilyen most átvándorol a pénzbe, megjelöli azt, nyugodtan előadhatunk bármilyen hasonló baromságot. Majd kérjük meg, hogy dobja be a pénzt a többi közé a sapkába, amíg mi elfordulunk, hogy ne lássuk.

Könnyedén nyúljunk be a sapkába, és a benne lévő pénzek közül vegyük ki azt, amit az ismerősünk megjelölt.

A trükk lényege abban áll, és ez benne a legszebb, hogy itt aztán tényleg nincs semmilyen duplafalu sapka, meg hasonlók, hogy a kézben szorongatott pénz felmelegszik, míg a többi várhatóan hűvös ahhoz képest, vagyis a sapkában csak addig kell óvatosan kotorásznunk, amíg egy, a többinél melegebb pénzre nem tapintunk.

Ez a trükk annyira egyszerű, hogy még magyarázóvideót sem találtunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!