Vonyarcvashegy

2014.08.23. 15:32

Ábrahámhegy lett a Balaton legsportosabb települése

Több sportágban mérkőztek meg a tóparti települések csapatai a X. Mozdulj, Balaton szabadidős sport programsorozat zárórendezvényén a vonyarcvashegyi strandon.

Keszey Ágnes

A három Balaton-parti megye 36 strandja vett részt az idei szezonban a Mozdulj-Balaton programsorozaton.

- Az idei év az időjárás miatt közepesnek mondható, de a tavalyi eredményhez hasonlóan megközelítőleg idén is 28 ezer fő vett részt a programokon. A strandokon több szárazföldi és vízi sportolási lehetőség volt. Az önkormányzati beruházásokhoz sporteszközöket, pályafelszereléseket biztosítottunk, és a helyi szervezők heti rendszerességgel sportversenyeket szerveztek – mondta el Bartsch János, a Mozdulj Balaton főszervezője.

A vonyarcvashegyi zárórendezvényen a kapura rúgó verseny első helyezettje a siófoki Perger András lett. A kosárra dobásban a legjobb a balatonedericsi Németh László. A streetballban a dobogó legfelső fokára Siófok, strandfociban Ábrahámhegy, strandröplabdában Balatongyörök csapata- Vass Judit és Hanzmann Máté állhatott.

- Mindkettőknek fontos a sport, én síoktató vagyok, Máté pedig a TF-re jár – mondta Judit. A strandra csak sportolni járunk, ahol jó a társaság és sok fiatal is bekapcsolódik a játékba. Most, a mérkőzés után fáradtak vagyunk, de jól érezzük magunkat, örülünk a sikernek.

A legsportosabb település, Ábrahámhegy csapata (Fotó: Keszey Ágnes)

A Mozdulj Balaton sporttalálkozó harmadik helyezett csapata Balatonederics, második pedig Siófok lett. A Balaton legsportosabb települése címet Ábrahámhegy érdemelte ki.

- Második évben csatlakoztunk a programsorozathoz. Ma 23 fő képviselte a települést, ők jól összeszokott csapat, évek óta játszanak a strandon, ahol rengeteg sportolási lehetőség várja a vendégeket. Célunk volt, hogy az első háromba bekerülünk, a győzelemnek nagyon örülünk, mert szoros volt a közdelem – mondja Vella Zsolt polgármester.

A Mozdulj Balaton programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, önkormányzatok, települési önkormányzat, városüzemeltetési szervezetek támogatásával, együttműködésével, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!