Vonyarcvashegy

2015.08.01. 11:12

Kis Moszkviccsal versenyeztek Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy - Ma is népszerű a hetvenes évek kedvelt játéka: a pedálos Moszkvics. Mi sem bizonyítja jobban, hogy nem csak az ország különböző részeiről, hanem külföldről is sok család érkezett a hagyományos versenyre.

Keszey Ágnes

Kisautók és kisgyerekek, és persze drukkoló (és talán kicsit nosztalgiázó) nagyszülők és szülők lepték el a vonyarcvashegyi strand sportpályáját, hiszen itt rendezték meg a Pedálos Moszkvics Világbajnokságot. Az ötletgazda, gyenesdiási Tóth Attila közel 150 darabos gyűjteménnyel büszkélkedhet – melyből többet el is vitt a bajnokságra, hogy a versenyzőknek biztosítsa a járművet, de sokan voltak, akik saját Moszkviccsal érkeztek.

– Közel hatvan nevező érkezett: a magyar versenyzőkön kívül öt országból érkeztek – köztük sok osztrák és svájci kisgyerek– tudtuk meg Benke Márta főszervezőtől.

 

Bárki indulhatott, aki belefért a járműbe. A futamokat külön rendezték meg a lányok és a fiúk számára. A település és helyi vállalkozók jóvoltából minden induló ajándékot is kapott a szombati versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!