Vonyarcvashegy

2016.06.01. 16:18

Legyen több saját termés

Vonyarcvashegy – A település is csatlakozott a karcagi kezdeményezésű „legszebb konyhakertek” mozgalomhoz. Nem csak a területek szépítése, az önellátás erősítése, hanem szemléletformálás is a célok közé tartozik.

Keszey Ágnes

Az önkormányzat felhívására több kategóriában nevezhetnek a helyiek: balkon, mini és az 50 négyzetméter feletti területtel, zártkerti zöldséges vagy gyümölcsös és e kettő alkotta vegyes, valamint csoportok, szervezetek által művelt kertekkel.

- Ösztönözni szeretnénk a lakosságot, hogy a szép kertek mellett elindítsuk a konyhakertek fejlesztését is. Cél, hogy próbálja mindenki az egészséges életmódot követni: ennek része, hogy amit lehet, mindenki saját részére termeljen meg. Fontos, hogy a gyerekek ne csak akkor találkozzanak zöldséggel, gyümölccsel, amikor a tányérjukba kerül, hanem otthon, a háztáji kis kertekben is. Lehet, hogy ez ösztönözni fogja a gyerekeket, hogy később ők is műveljék a kiskerteket - mondta érdeklődésünkre Péter Károly polgármester. Már vannak nevezők a felhívásra, melyre június 15-ig lehet jelentkezni. A bírálók kétszer tekintik majd meg a kerteket. Az eredményhirdetés augusztus 25-én, a „Ponty így jó” fesztivál megnyitóján lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!