Vonyarcvashegy

2016.08.27. 16:16

Mozdulj Balaton! - Siófok lett idén a legsportosabb település

Tegnap Vonyarcvashegyen a Lido strandon került megrendezésre hagyományosan és immár 12. alkalommal a Mozdulj Balaton Sporttalálkozó záró rendezvénye.

Góth Imre

Nyáron a Balaton-part 37 strandját megmozgató szabadidős programsorozatban a strandok lehetőségeitől, valamint a sportolni vágyok igényeitől függően szervezett formában lehetett kipróbálni a tollaslabát, lábteniszt, strandkézilabdát, petanquet, vízi sportoknak hódolni valamint a szombati versenyszámokban is szereplő streetballt, strandröplabdát, kispályás labdarúgást.

Balatonakarattya - Ábrahámhegy kispályás labdarúgó mérkőzés Fotó: Góth Imre

A házigazda település polgármesterét, Péter Károlyt kérdeztük, mit jelent számukra a Mozdulj Balaton Sporttalálkozó?

- Sokadik alkalommal láttuk vendégül, a Mozdulj Balaton zárórendezvényét. Talán látszik Vonyarcvashegyen, hogy elköteleztük magunkat az aktív kikapcsolódás a sportos életmód mellett.

Keszthely - Balatonszepezd röplabda mérkőzésen Magyar Szilvia fogad Fotó: Góth Imre

Felújítottuk a kézilabdapályánkat, ahol délutánonként nagyon sokan fociztak, vagy kosaraztak is. A nyaralni, pihenni vágyó emberek aktívan szeretnének eltölteni idejüket, már nem elégednek meg a napozással. Az aktív kikapcsolódás motiválja az embereket. Meglévő sportpályáinkat ezért szeretnénk a jövőben tovább fejleszteni. – Zárta gondolatait a település első embere.

A Balaton 2016-os év legsportosbb települése Siófok lett, megszakítva az idén második helyen végzett Ábrahámhegy sorozatát, míg harmadikként Zánka végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!