Vonyarcvashegy

2015.07.28. 11:52

Változott a szabály - Forgalomlassító táblák a strand környékén

Vonyarcvashegy - A helyiek és a nyaralók biztonsága érdekében több közlekedési változás is történt a településen, a Balaton-parti részen.

Keszey Ágnes

A nyári szezonban jelentősen megnövekszik az autóval, biciklivel és gyalogosan közlekedők száma az egész településen, a strand környéke pedig igencsak forgalmas.

- A település egyre több turista célpontjává válik, ezzel együtt a strand térségében pedig parkolási nehézségek is adódnak, ezért az önkormányzat folyamatosan bővíti a parkolóhelyek számát Abban a két utcában, ahol a legnagyobb a forgalom, próbálják védeni a kerékpárosokat és a gyalogosokat - mondta el az önkormányzat közlekedésbiztonsági tanácsadója, Plesz József.

A szakember szólt arról is, mit is jelent mindez.

- A strand előtti Fürdő utcát lakó pihenő övezetté nyilvánították: itt a megengedetett maximális sebesség 20 kilométer/óra. Ezen a szakaszon a gyalogosok nagy számban közlekednek. A csomópontokban a jobbkézszabály érvényes. Ide nem hajthatnak be a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek, - a közüzemi járművek kivételével. Az Arany János utca vasút melletti szakaszán pedig 30 kilométer/órás sebességzónát jelöltek ki - sorolta Plesz József.

Mindezekre - a KRESZ-táblákon kívül - a forgalmi rend változásra figyelmeztető táblákat is kihelyeztek.

- Fontosnak tartjuk, hogy érzékeljék az idelátogató vendégek, hogy nem csak a rendezvények, a strand és a Balaton fontos, hanem a közlekedésbiztonságra is próbálunk figyelni, hogy nyugodtan élvezhessék a pihenést. Ezzel segítjük őket - tette hozzá Péter Károly polgármester.

A további tervek közé tartozik hogy a MÁV-val közösen lecserélik a vágányokat és az utat elválasztó láncokat, valamint hogy a 71-es úton, az iskola és a temető közötti gyalogátkelőhelyen nyomógombos jelzőlámpát telepítenek.A főútvonal nyomvályúinak megszüntetése is cél, de ehhez meg kell találni az anyagi fedezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!