Zalaapáti

2016.09.13. 11:31

Megbecsülik egymást – a falu jövőjét, megtartó erejét is erősíti a program

Nem csak büszkeséget és egy új életszakasz kezdetét jelenti a település kis lakóinak és szüleinek az óvodába vagy iskolába lépés: hagyomány szerint az önkormányzattól emléklapot és támogatást kapnak.

Keszey Ágnes

Immár közel egy évtizede annak, hogy a zalaapáti képviselő-testület megalkotta a „Babakötvény” rendeletet, melynek alapján évről – évre százezer forintos biztosítási kötvényt juttat minden helyi szülő azévben született gyermekének. E segítség folytatásaként a „Zalaapáti Ifjú Polgárai” program keretében azok a helyi családok, aki a település óvodájába és iskolájába íratják be gyermeküket, további támogatást kapnak.

Pozsegovits Anna veszi át az emléklapot Vincze Tibortól

– Az elmúlt héten, a Községháza dísztermében bensőséges ünnepség keretében, 14 óvodás és 14 iskolába menő gyermek és szüleik vehették át az  „Iskolás lettem Zalaapátiban” és a kisebbek az „Óvodás lettem Zalaapátiban” emléklapot és az ezzel járó 20, illetve 30 ezer forintos megbecsülést. A díszterem zsúfolásig megtelt az ünnepeltekkel és szüleiken kívül érdeklődőkkel, akiknek az apróságok sokasága igazi lelki élményt, feltöltődést is hozott a napjukra – idézte fel Vincze Tibor polgármester.

A családias összejövetel kulturális műsorral vette kezdetét, majd a kis elsősök közösen elmondott verssel lepték meg a jelenlévőket.Az ünnepségen Vincze Tibor polgármester megköszönte a szülőknek, hogy kitartanak lakhelyük mellett és a Csupa Csoda Óvodát és a Gábor Áron Általános Iskolát választották gyermekeik számára az elkövetkezendő évekre második otthonul.

A helyi iskolások az ünnepségen

A „kölcsönös megbecsülés” program példaként szolgál másoknak is. – Ez az igazi kölcsönös megbecsülés, mellyel mindenki gazdagodik és a településnek, Zalaapátinak is biztos jövője lesz. Ezt a szép kezdeményezést, – nagy örömünkre szolgál – már nagyon sok település követi, különböző módon megbecsülve azokat, akik a legnagyobb ajándékot és felelősséget az ember életében, gyermekeket vállalnak – emelte ki Vincze Tibor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!