Zalabaksa

2017.06.11. 19:05

A török hódoltság idején pusztultak el

Az indulás időpontjára tervezett eső miatt késéssel ugyan, de megtartotta Szentandrás túráját a Zalabaksai Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Az első alkalommal 2010-ben hagyományteremtő jelleggel, s azóta minden évben megtartott túrának kettős célja van, egyrészt a helyi természeti értékek megismerésére irányul, másrészt viszont a török hódoltság idején elpusztult településekre emlékeznek általa a résztvevők - tudtuk meg Berkes Józseftől, a civil szervezet ügyvezetőjétől. Maga a túra is ilyen település nevét viseli. Szentandrás egykori temploma helyén kereszt jelzi, hogy egykor lakott volt ez a hely.

Rövid megemlékezés a tanösvény első állomásán. A kép előterében, szalmakalapban Berkes József
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az eső miatt először azt gondoltuk, hogy ebben az évben rendhagyó módon fejben járjuk be a túra útvonalát, míg a kegyelet koszorúját annak a kiindulópontján, a Szent András Tanösvény első állomásán helyezzük el - folytatta Berkes József. - Az idő azonban méltányolta kitartásunkat, így amint csillapodott a zápor, elindultunk, délutánra pedig ragyogó napsütés, remek kirándulóidő lett a jutalmunk.

Címkék#Zalabaksa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!