Zalabaksa

2017.04.24. 16:27

Templomi jubileum az évfordulón

Zalabaksa - A helyi római katolikus templom felszentelésének 25. évfordulójára készülnek a településen.

Gyuricza Ferenc

A negyedszázados jubileumhoz bő egy hetes programsorozat kapcsolódik. Minderről Horváth Ottó, a község polgármestere számolt be lapunknak. Elmondta: akár a húszéves jubileumon, ezúttal is az önkormányzat vállalta fel a rendezvények koordinálását. - A programok augusztus 19-én, egy ünnepi szentmisével kezdődnek, ennek szervezője az egyházközség - foglalta össze Horváth Ottó.

- A szentmisére hívást kapott az egyházmegye elöljárósága, ha a Szentatya addigra kinevezi az új megyés püspököt, akkor természetesen ő fogja a koncelebrációs misét vezetni. Horváth Ottó azt is hozzátette: erre az eseményre meghívják mindazokat, akik aktív résztvevői, esetleg támogatói voltak a templom építésének. A hét során lesz továbbá kiállítás a megyei képzőművészeti alkotótáborok munkáiból, a falu lakosságának bemutatják a templom építésekor és felszentelésekor, továbbá a jubileumi rendezvényeken készített fényképeket és filmfelvételeket, de egy ünnepi hangverseny is várható.

Augusztus 26-án főzőversenyt tartanak, s ekkor rendezik meg a megyei fogathajtó bajnokság döntőjét is, aminek szintén Zalabaksa lesz a helyszíne. Másnap pedig a hagyományos búcsúval zárul a sorozat.

Címkék#Zalabaksa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!