Zalaboldogfa

2016.08.12. 19:35

Terményekből mandalát

Zalaboldogfa - Most zárult le a gyerekeknek szóló, immár hagyományos mandala gyerektábor Zalaboldogfán.

Arany Horváth Zsuzsa

A Csiszár-Kalmár Annamária által évente szervezett együttléten ezúttal 16 környékbeli gyermek vett részt, akadt, aki már harmadszor jött el. A sok-sok játék mellett az üvegre festett, mágikus körként is felfogható mandala a főszereplő, de sok alkotó a tábornak helyt adó ház udvarán fellelhető természetes anyagokat is használta. Így tett a hatodikos Kiss Fruzsina is, aki mákgubót, tökmagot, virágszirmot, falevelet használt fel a képhez. Mint a táborvezető a szülőknek készült hétzáró kiállítás méltatásakor elmondta, a gyermeki fantáziának semmi nem szab határt, mindenki szíve szerint festhet, eredeti módon alkalmazva a színeket, a formákat, ami a lelki rezdülésekről is üzen.

Vörös Jázmin, Vörös Tibor, Horváth Zsóka, Horváth Hanna, Kiss Fruzsina és Vitkovics Vanda Fotó: Pezzetta Umberto

A harmadikos Vitkovics Vanda például magyaros motívumokat választott üvegmandalájához, így a piros-fehér-zöld színek dominálnak az ornamentikus minták között. Az alkotások - a mandalák mellett festett kövek, mécsestartók is készültek - mától a gyerekszobákat, otthonokat díszítik, megőrizve az energiával telt tábori pillanatokat.

A táborzáró kellemes szabadtéri hangulatáról Vitkovics Patrik latin ritmusokat idéző gitárjátéka gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!