Zalaegerszeg

2011.07.11. 17:32

Fejlesztések és tervek sora Reszneken

Az augusztusban újra megrendezésre kerülő parasztolimpiáig szeretnék befejezni a kiállítóterem építését, melyhez 2,9 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat. Közben befejeződött a szabadidőpark kialakítása, azt ugyancsak a nyár végén avatják majd fel.

Gyuricza Ferenc


Mindezt Kercsmár István polgármester mondta el, kiemelve: e fejlesztések révén újabb közösségi terek alakulnak ki a mintegy 300 fős településen. Emellett az elmúlt húsz évben elhasználódott köztéri eszközöket - a buszmegállók esőbeállóit és a játszótér elemeit - is felújítják, illetve a hősi emlékmű környékét is rendbe teszik.

- A szabadidőpark építése a Kebele- és a Szentgyörgyvölgyi- patakok víztározójának kialakításával párhuzamosan, már a korábbi ciklubban kezdetét vette - emlékeztetett a falu tavaly októberben megválasztott vezetője. - A volt iskolaépület helyiségeinek kiállítóteremként való hasznosítása viszont egy ennél is korábbi ötlet, melyhez a Leader-program keretében 2,9 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat. A megvalósításra azonban csak most kerül sor. Községünkben több olyan alkotó is él, akiknek munkáit érdemesnek tartjuk bemutatásra, emiatt is fontosnak tekinthető az új beruházás. De néhány további alkalmi tárlatnak is helyet tudnánk itt biztosítani, így az augusztusi művésztábor idején elkészülő alkotásokat is itt tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Kercsmár István azt is elmondta, a községben nyáridőn szinte hetente szerveznek szabadtéri foglalkozásokat, illetve kerékpáros és gyalogos túrákat. A nyár második felére is tartogatnak rendez rendezvényeket: a tervek szerint augusztus 13-án veszi kezdetét egy kétnapos motoros program, amelynek ezúttal is részét képezi a szlovén partnerekkel közös veterán találkozó, s újra megrendezik a már hagyománnyal bíró motocross-versenyt is. Szent István király ünnepét pedig ezúttal is parasztolimpiával kötik össze, amire már az új szabadidőközpontban - annak ünnepélyes avatásával karöltve - kerül sor, de az elképzelések szerint ekkor adnák át a kiállítótermet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!