Zalaegerszeg

2013.05.10. 16:30

Irodalmi kalandozás papíron és a neten

Zalaegerszeg - Huszonhét csapat, több mint 130 tanuló vett részt az Irodalmi kalandozások című, 18. alkalommal meghirdette levelezős játékban, aminek pénteken tartották az eredményhirdetését.

Magyar Hajnalka

A programnak  a Belvárosi Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája  adott otthont, ők voltak ugyanis, karöltve a  Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral, a szervezők. A játékba 4-5-6. osztályos tanulók kapcsolódtak be, többnyire 5 fős csapatokkal. A  játék célja az olvasás szeretetének elmélyítése és a rendszeres könyvtárhasználatra ösztönzés mellett az interneten található irodalmi érdekességek felkutatása. Ez alkalommal a külföldi gyermekirodalomban kalandoztak, az alábbi művek segítségével: Meg Cabot Lámpaláz,  Kirsten Boie  Szerepcsere,  Jamie Fox  Majomsziget.  A 7 legeredményesebb csapat  kapott meghívást az  eredményhirdetésre, ahol a résztvevő csapatok az olvasott művekhez kapcsolódó rövid jeleneteket adtak elő.

A versenyben a gellénházi iskola Triója győzött, tagjai: Ábrahám Nikolett,    Sylvester Balázs  és    Takács Ádám. Második lett a kehidakustányi Könyvmolyok csapata: Papp Eliza, Papp Rebeka,    Anda Márk, Sebestyén   Gábor, Katár Dávid. Harmadikként futott be a Szentgróti Okos Ötös:  Szántó Dominika, Nagy Laura, Korcsmáros Sára,    Kardos Áron és  Szabó    Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!