Zalaegerszeg

2014.03.07. 15:52

Új tag a megyegyűlésben

Zalaegerszeg - A lemondott Lázár Roland helyére Boronyák József került a megyei közgyűlésbe. A képviselő pénteken letette az esküt.

Szabó Judit

Rendkívüli ülést tartott pénteken a Zala Megyei Önkormányzat. A testületbe a Jobbik megyei listájáról két képviselőt választottak. Egyikük, Lázár Roland január végi hatállyal lemondott mandátumáról, helyére a jelölő szervezet listájáról a Lentiben élő Boronyák József került. Az új képviselő pénteken letette az esküt. A megyegyűlés megválasztotta a térségfejlesztési bizottság tagjává, s ugyanebbe a bizottságba külső tagnak delegálta Kovács Józsefet.

A megyegyűlés módosította az idei költségvetését (a főösszeg jelenleg 542 millió forint), majd elfogadta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. társasági szerződését. A fejlesztési ügynökségek tavaly év végéig állami tulajdonban voltak, az állam azonban átadta azokat a megyei önkormányzatoknak minden régióban. A nyugat-dunántúli ügynökség soproni székhellyel működik, Zalában Zalaegerszegen és Nagykanizsán van telephelye. A társasági szerződést a jogutódlás miatt kellett elfogadni, ez pénteken megtörtént. Arról is döntés született, hogy a Zala Megyei Önkormányzat Fodor Márk képviselőt javasolja a gazdasági társaság felügyelő bizottsági elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!