Zalaegerszeg

2015.03.09. 15:44

Az MSZP nemet mond az építményadóra

Zalaegerszeg - Az MSZP továbbra is azt kéri minden érintettől, hogy mondjon nemet az építményadóra, mondta a párt közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Rétai Balázs, a költségvetési albizottság vezetője, az MSZP városi alelnöke.

Varga Lívia

– Sajnáljuk, hogy a városvezetés nem mondott le a helyi vállalkozások megsarcolásáról – fogalmazott. – Kérdésünk, hogy miért nem azokkal fizettetik meg a költségvetés hiányát, akik nem helyi vállalkozóként több mint 2,5 milliárd forintos megbízást zsebeltek be Zalaegerszeg megbízásából. A város megrendeléseit helyi cégekkel kell elvégeztetni, ami az iparűzési adóban is megmutatkozna, és akkor talán nem lenne szükség az építményadó bevezetésére sem.

Hozzátette: az új adó a fodrásztól az autószerelőig, a varrónőtől a kisboltosig mindenkit érinteni fog, „útját elbocsátások és bércsökkenések kísérik majd".

Kiss Ferenc önkormányzati képviselő pedig arról szólt: az önkormányzat által kiírt összesen 3,3 milliárd forint értékű közbeszerzés mindössze 16 százalékát nyerték el helyi cégek, a 84 százalék a városon kívülre ment, olyan vállalkozásokhoz, amelyek nem itt fizetnek iparűzési adót és nem itt növelik a foglalkoztatottak számát. Hozzátette: sajnálatos, hogy az utóbbi időben Zalaegerszeg korrupciógyanús pályázatok révén került be az országos médiába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!