Zalaegerszeg

2015.09.23. 17:23

Telik a zalaegerszegi bibliofülke - Az olvasók ragaszkodnak a minikönyvtárhoz

Zalaegerszeg - Jelentős visszhangot váltott ki a hír, miszerint a rendszeres fosztogatások miatt a szervezők kénytelenek bezárni a bibliofülkét.

Magyar Hajnalka

A könyvekkel megrakott, spontán cserére lehetőséget biztosító belvárosi telefonfülke bezárásának lehetősége sokakat tettekre sarkallt. Mint Wettstein Tamás, a szervező ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke elmondta, a Fiatal Írók Szövetsége, Szálinger Balázs költő, s számos további magánszemély ajánlott fel könyveket több százat a fülke életben tartása érdekében.

Mégsem utoljára töltötték fel a fülkét. Balról: Fentős Alíz, Tóth Norbert, Hajdu Kata, Mészáros Gábor Fotó: Pezzetta Umberto

A polcok szeptember 23-án feltöltését utolsó alkalomnak szánták a szervezők, ám a civil felajánlások hatására megfontolják a fülke további fenntartását. Felmerült, hogy a könyvek megóvása érdekében éjszakára be lehetne zárni az ajtaját, ám ez a gesztus idegen a kezdeményezés szellemétől.

Wettstein Tamás elmondta még, ha megnyugtatóan alakul a fülke jövője, tematikus programjaikat is szívesen folytatnák. Gyereknap alkalmából ugyanis mesekönyvekkel teltek meg a polcok, vicces könyvjelzőket hajtogattak, s felolvasás is volt. Irodalmi pódiumműsorok, író-olvasó találkozók szervezésében is gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!