Zalaegerszeg

2015.08.28. 15:37

Befejeződött a Zala Megyei Kormányhivatal három épületének felújítása

Zalaegerszeg – Átadták a megújult megyeházát, valamint a kormányhivatal további két, korszerűsítésen átesett épületét. Az energiahatékonysági beruházásokon kizárólag zalai vállalkozások dolgoztak.

Varga Lívia

Szám szerint 21 – mondta el köszöntőjében Rigó Csaba kormánymegbízott, miután a kivitelezők részéről dr. Burján Richárd készre jelentette a beruházást. Ő arról beszélt: a három építkezés mindegyikén átlagosan harminc-negyvenen dolgoztak, a csúcsidőben pedig volt, hogy ötvennél is többen, így a kormányhivatal energiahatékonysági korszerűsítése időszakosan több mint száz embernek adott munkát.

– Óriási ünnep számunkra, hogy mintegy 540 millió forintból megújult a megyeházánk, a Göcseji úton lévő épületünk és a nagykanizsai járási hivatal – hangsúlyozta Rigó Csaba, hozzátéve: még idén további 460 millióból újabb négy épületet korszerűsítenek.


Ünnepi műsor, avagy a Kutyakölykök rezonanciapróbája a felújított megyeháza előtt Fotó: Katona Tibor

Ugyancsak felújítják a kormányhivatal Mártírok úti telephelyét, valamint a zalaegerszegi, a keszthelyi és a lenti járási hivatalt, így megvalósítva „házon belül” is a rezsicsökkentést, emelte ki a kormánymegbízott. A hét épület energiahatékonysági korszerűsítése révén ugyanis évi közel 50 millió forintot, a teljes rezsikiadás 35 százalékát takarítják meg. Jövőre pedig újabb egymilliárd forintból további tíz épület kerül sorra. Most egyébként mindhárom épületen homlokzat-hőszigetelést, a külső nyílászárók cseréjét, a lapos tetők víz- és hőszigetelését és világításkorszerűsítést végeztek, s napelemeket, napkollektorokat szereltek fel.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a megyeházán működő állami szervezeteknél dolgozók munkáját méltatta, dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár pedig arról szólt, hogy a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban 1134 milliárd forintot fordítanak hazánkban környezeti- és energiahatékonysági programokra. Ebből zömében önkormányzati és állami épületek újulnak meg.  A politikus végül a kormányhivatal munkáját dicsérve leszögezve: a zalai szervezet sok tekintetben országosan is élen jár.

A felújított megyeházát, az ott dolgozókat és az ügyeiket intéző állampolgárokat Stróber László apátplébános áldotta meg, a Kutyakölykök nevű formáció pedig lendületes táncával rezonanciapróbának tette ki. S a 76 éves épület kiállta a próbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!