Zalaegerszeg

2015.10.07. 09:32

72 óra kompromisszum nélkül

Zalaegerszeg - Zalai fiatalok is csatlakoznak a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos akcióhoz, melynek során a közösség érdekében végeznek hasznos tevékenységet, október 8. és 11. között.

Szabó Judit

Az országos programot a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezi. Az akció célja, hogy a résztvevők együtt tegyenek másokért és a környezetünkért. Például intézményeket vagy játszótereket újítanak fel, erdőt takarítanak, szociális rászorulóknak nyújtanak segítséget, kulturális műsort adnak különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek...) A projekt azért zajlik "kompromisszumok nélkül", mert a jelentkező fiatalok a legtöbb esetben nem tudják előre, hogy pontosan milyen  munkát fognak végezni, a szervezők osztják be őket a feladatokra az adott helyszínen.

Zalaegerszegen a botfai városrész kastélyában működő Mindszenty Ifjúsági Ház szervezi a programot. Illyés Zoltán, a ház vezetője elmondta, hogy eddig 35-40 diák jelentkezett a Mindszenty-iskolából a feladatra. Pénteken a munka előkészítése zajlik, a diákok azután ott alszanak a kastélyban lévő ifjúsági szálláshelyen, majd szombaton végzik az önkéntes munkát. A feladatok között lesz faültetés és festés a botfai sportpályán, az ifjúsági háznál egy beerdősült rész kitakarítása, valamint a városrész védett gesztenyeligetének felmérésére.

Zalában más helyszíneken is zajlik önkéntes munka, a zalaegerszegi 71. számú Zrínyi Miklós Cserkészcsapat tagjai például a csatári tónál dolgoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!