Zalaegerszeg

2016.06.28. 18:15

A baboskáposzta egyhangúsága - Vorhotára kirándult az andráshidai idősek klubja

Zalaegerszeg - Ha Vorhota, akkor füstölt csülkös baboskáposzta - tartják az idősebb andráshidaiak, és tényleg: tegnap már harmadszor is ezt főzték a szomszédos városrész szabadidőközpontjában rendezett nyárköszöntő pikniken.

Fincza Zsuzsa

- Ezt az ételt csak nagy mennyiségben, szabad tűzön lehet igazán ízletesre elkészíteni, így mindig ezt kérik az asszonyok, ha táborozni indulunk - adta az egyhangúság okát Somogyi Józsefné, az andráshidai idősek klubjának vezetője.

- Az ötvenliteres üstből még a holnapi ebédünk is kitelik - folytatta Somogyi Józsefné. - A húst, a káposztát támogatóktól kaptuk, a babot, a paradicsomot az asszonyok hozták hazulról. Így kevés pénzből is tartalmas időtöltést biztosíthatunk a klubtagoknak. Aki akarta, elhozhatta az unokát is, ők sportolnak, játszanak, mi pedig a közös főzőcskézés és az ebéd után beszélgetünk és nótázunk vagy - ahogy az asszonyok mondják- „zsinatolunk” egyet.

Az andráshidaiak csoportképe a pikniken. Szívesen látott vendégek a Zala folyó túlsó partján fekvő Vorhotán Fotó: Fincza Zsuzsa

A Zala folyó csak a térképen választja el egymástól Zalaegerszeg két nyugati városrészét.

- Nekünk vorhotaiaknak nincs másunk, csak ez a park. Hét éven át kuporgattunk rá, sok-sok órát dolgoztunk érte, és természetes, hogy az andráshidaiak szívesen látott vendégek itt - közölte Dormánné Babolcsai Éva, a vorhotaiak településrészi önkormányzat képviselője.

Az andráshidai idősek klubja amúgy nem otthon ülő társaság. Két hét múlva egy társuk vonyarci nyaralójában töltenek egy napot, majd Kemendi-hegyi, illetve soproni kirándulás következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!