Zalaegerszeg

2016.10.26. 18:04

A Fidesz-frakció a városi közgyűlés döntéseiről

Zalaegerszeg – Alapvetően konszenzus van a zalaegerszegi közgyűlésben, ahol nem pártpolitikai szempontok, hanem a város érdekei határozzák meg a munkát – értékelte a legutóbbi testületi ülést a Fidesz képviselőcsoportjának sajtótájékoztatóján dr. Tóth László.

Horváth A. Attila

A frakcióvezető a múlt csütörtöki ülés témáiról szólt tegnap. Mint azt kifejtette, az átmeneti időszakot követően megszüntették a kéményseprő cégekkel a szerződéseket, mivel az ingyenes közszolgáltatás átkerül a katasztrófavédelemhez. A város zöldfelületi stratégiájával kapcsolatban dr. Tóth László elmondta, a  szlogennek megfelelően a „virágos Zalaegerszeg" továbbra is fontos cél marad, 2017-ben 12 millió forintot költ az önkormányzat a zöldfelületek gondozására, fejlesztésére.

Bali Zoltán frakcióvezető-helyettes, a gazdasági bizottság elnöke a fontos döntések közt említette a kispáli összekötő út önkormányzati tulajdonba vételét és a 76-os úti csomópont átépítését. Az útnak  a járműipari tesztpálya megközelítésében lesz fontos szerepe. A déli ipari parkban pedig pályázat útján értékesíteni kíván a város egy területet, ez ugyanis a feltétele egy cég munkahelyteremtő beruházásának (gyártócsarnok építésének). Bali Zoltán ugyancsak szólt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal megkötendő vagyonkezelői szerződésről, amely a Kaffka-kollégium felújítására benyújtandó pályázathoz szükséges, megemlítette továbbá, hogy szintén KEHOP-forrásból újulhat meg a megyei kórház nővérszállója; a keretre költségvetési szervek pályázhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!