Zalaegerszeg

2015.03.26. 11:33

A gyógypedagógia 50 éve - Jubileumot ünnepelt a Béke ligeti iskola

Zalaegerszeg - Fennállásának 50 éves évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Béke Ligeti Általános Iskola.

Szabó Judit

A sajátos nevelési igényű tanulók közül a tanulásban és értelmileg akadályozottak nevelését, oktatását, képzését végző iskolát 1964-ben alapították. Herold József igazgató a tornateremben tartott ünnepségen felidézte, hogy a zalaegerszegi gyógypedagógia története a Pázmány Péter utcában, az egykori gazdakör épületében kezdődött, ahol négy tanulócsoporttal kezdte meg működését a sokáig kisegítő iskolának nevezett intézmény.

Miután egy nőtt a létszám, a Béke ligetben új iskola épült számukra 1977-ben tornateremmel, sportpályával, konyhával, étteremmel. Később speciális szakiskolával bővült az oktatási paletta, így a 8. osztály befejezése után a diákoknak több lehetőségük nyílt a továbbtanulásra. A közeljövő újra változást hozhat, hiszen a szakképzési rendszer átalakítása ezt az intézményt is érintheti.

Fotók: Seres Péter

Az iskola 2006-tól  módszertani-szakmai szolgáltatást is nyújt. Az igazgató hangsúlyozta, hogy nagy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra és a szabadidős programokra. Diákjaik számos versenyről szép eredményekkel térnek haza, említette,  s elmondta, hogy pénteken ők rendezik meg az értelmileg akadályozott tanulók regionális tanulmányi versenyét.

Az ünnepségen részt vettek a város vezetői, Balaicz Zoltán polgármester, aki köszöntötte a jubileumot ünneplő iskolát, valamint Vadvári Tibor alpolgármester és Gecse Péter alpolgármester. Az iskola tanulói és pedagógusai kedves műsorral lepték meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!