Zalaegerszeg

2015.11.30. 13:42

A katasztrófavédelmi szervezet új székháza

Zalaegerszeg – Felavatták hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát.

Szabó Judit

A szervezet a Kvártélyházból az egykori Kögáz-székházba költözött. Az átadáson dr. Tollár Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója mondott beszédet. Utalt arra, hogy jó üzletet csináltak: a főigazgatóság 90 millió forintért vette meg a régóta üres épületet, és 60 milliót költött a felújítására.

A gázszolgáltatóval kialakult jó kapcsolat miatt lett ilyen kedvező az ár, fogalmazott, s megköszönte a közvetett támogatást. Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a költözés indokai közé sorolta, hogy az előző helyük kicsi volt, nehéz volt parkolni és kifűteni az épületet. Az új székház avatásán jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, aki tárgyjutalmat kapott dr. Tollár Tibortól a zalai védelmi bizottság elnökeként végzett munkájáért. A felújított épületet Stróber László apátplébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!