Zalaegerszeg

2015.12.01. 18:53

A kvóta jogszerűtlen, célszerűtlen, veszélyes

Zalaegerszeg – Védjük meg az országot címmel a bevándorlási helyzetről tartott sajtótájékoztatót Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára és Vigh László országgyűlési képviselő.

Varga Lívia

A Törökországgal közös vasárnapi  uniós csúcs részsikert hozott a magyar kormány számára, az ott elfogadott zárónyilatkozatnak ugyanis nem része, hogy az EU országai között kötelezően szét kellene osztani a menekülteket, ugyanakkor ez a megállapodás nem érvényteleníti az úgynevezett  Juncker-kvótát, amely hazánk esetében  évi 15 ezer migráns kötelező betelepítését jelenti, fogalmazott Tuzson Bence, hangsúlyozva: a magyar kormány az Országgyűlés felhatalmazása alapján ezt a rendszert megtámadja, több okból is. Egyrészt, mert a kvóta jogszerűtlen, hiszen Magyarország semmilyen megállapodást nem írt alá, amely alapján el kellene fogadnia ezt a döntést. Másrészt célszerűtlen, hiszen nem állítja le a bevándorlást, továbbá veszélyes is, ugyanis meghívót küld és „elteríti a terrorizmus veszélyét egész Európában”. A kormány azonban csak akkor tud mindez ellen erőteljesen fellépni, ha maga mögött érezheti a magyar embereket, ezért kezdte el a Fidesz az aláírásgyűjtést.

A horvát határ lezárása előtt Zalában is óriási káoszt okoztak a migránsok, mondta Vigh László, hozzátéve: a veszély továbbra sem múlt el, így, ha szükséges, folytatják a kerítésépítést, s továbbra is kérik az állampolgárok támogatását: kétmillió aláírást kívánnak összegyűjteni.

Bali Zoltán kampányfőnök kiemelte: a három hete indult kampány során az 1. számú választókerületben már több mint 20 ezer, ebből Zalaegerszegen 12 ezer 200 aláírást gyűjtöttek össze, ami azt mutatja: az emberek elutasítják a kvótarendszert.

A sajtótájékoztatót ugyanebben a témában politikai fórum követte a városi hangverseny- és kiállítóteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!