Zalaegerszeg

2016.07.29. 13:11

A legszebb várakozások valósultak meg - sikeres véradás

Zalaegerszeg - Pénteken délben lezárult a Magyar Vöröskereszt területi szervezete által meghirdetett retro véradó hét.

Magyar Hajnalka

A hétfő óta tartó akció során 282 segítőkész ember jelentkezett donornak a Zárda utcai véradóban, az aktivitás a szervezők legszebb várakozásait váltotta valóra.

- Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, az önkénteseinknek, de legfőképpen a véradóinknak, akik meghallották a hívó szót, és részt vettek a nyári vérhiány áthidalásában - mondta összegzésként dr. Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. - Különösen felértékelődik a segítségük annak fényében, hogy a Vöröskereszt Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe tervezett véradó akcióját sajnos szinte teljesen elmosta az eső. A Zalaegerszegen vért adóknak hála most enyhültek a vérhiányból fakadó gondok.

A folytatás sem marad el, a jövő hét elején Keszthelyen szervez véradó napokat a Vöröskereszt helyi szervezete. Hétfőn 13 és 16, kedden pedig 15 és 18 óra között várják az ugyancsak retro hangszerelésű véradásra a jelentkezőket a kórház vérellátójában.

Nagykanizsa augusztus 8-tól csatlakozik majd fel az akciósorozathoz, ott négy napon át lesz lehetőség önzetlenül segítséget nyújtani beteg embertársainknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!